[滑鼠] Logitech Mouse 保養問題

有隻G602, 出現左click 問題
我見個盒有 I 字貼紙, 就打去問問
點知佢話唔再做 logitech G series 保養.
叫我去荃灣G字頭, 比埋個電話我
打去G字頭線路繁忙, 留左言未有人覆
想問問大家有冇試過類似的經驗, 謝

直接响辦公時間內攞隻 mouse + 單 上代理換。唔洗打電話

直接响辦公時間內攞隻 mouse + 單 上代理換。唔洗打電話
288538 發表於 2016-3-23 19:33
我都試過前年拿隻m525左鍵微動壞左上去保養,上去荃灣有線大廈,跟著話我隻用得好殘(3年我用左2年半麻),跟住佢試左陣話時得了時唔得喎,係人為問題唔保喎。。。頂呀,車錢都浪費,早知唔去,修理微動有幾難,用這些藉口推捨保養責任。。。

結果我咪自己回家換左再焊淘回來的山寨OMRON,又復活用到而家都年幾

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

回覆 4# askalu
當場小爆佢啦!時得時唔得就唔保,違反商品說明條例,可以告海關!

我都試過前年拿隻m525左鍵微動壞左上去保養,上去荃灣有線大廈,跟著話我隻用得好殘(3年我用左2年半麻) ...
askalu 發表於 2016-3-23 21:21

用MX Anywhere 2年半上去有線3次, 肯換,即時換,新的(佢話),不過黑面你要受得到。

換來換去咪又係果d,吾係做咩上去咁多次呀,其實保養重有2個月未過保,吾去了,自己淘返粒微動,OK曬~~

師兄請問有冇呢間G字頭代理資料? 我隻G602 壞左滾輪又係 i字貼紙的準備去整

我都試過前年拿隻m525左鍵微動壞左上去保養,上去荃灣有線大廈,跟著話我隻用得好殘(3年我用左2年半麻) ...
askalu 發表於 2016-3-23 21:21

師兄我反而上去幾次都好爽手換新俾我 有次仲同我講話電池可能漏過水但都照換

師兄我反而上去幾次都好爽手換新俾我  有次仲同我講話電池可能漏過水但都照換 ...
kwunfung 發表於 2016-3-23 23:39

咁好? 看來佢係睇心情喎來決定有冇保而換或不換~~~~

我上次去G直頭代理都係同佢講下有咩問題然後就直接攞個個新嘅嚟
利申:g602
ps:原本係i字頭代理

via HKEPC Reader for Android