[開箱] [淘寶系列] 中價鍵盤 - Gigabyte K83

見到呢到咁多師兄放毒去淘 平價機械鍵盤,小弟又膽粗粗去淘寶揾下有咩好,望望下見到呢隻香港賣緊$599 ge cherry 軸又有青軸,相對香港價位都算平,咁就試下淘左落黎 唔知係咪真,但見佢天貓寫係技嘉授權店,上技嘉個網查過又有佢,咁就試下,當然都有預左假ge決心黎買

先黎開箱

Cherry 軸標誌

送ge 手托連鍵盤

上埋送ge PBT 彩虹鍵帽

未連運費~360 人仔,呢個價我又唔敢話佢係平價鍵盤,但如果買到真ge cherry 都不失為另一個中價選擇   
[後話] 個鍵盤右上角有啲位好似崩左,唔肯定係咪速遞整爛,商家肯退返換新,但運轉好貴,正在同佢研究有無其他方法解決
多謝觀看
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

比香港買只係平百幾蚊,又要承擔各種風險,抵玩程度好似只係一般。

比香港買只係平百幾蚊,又要承擔各種風險,抵玩程度好似只係一般。
leave 發表於 2016-3-30 08:16

其實如果本身有手托/鍵帽都係,不過我咩都無又想買黎試下 (見呢到啲師兄都有講下PBT 鍵帽)... 加埋算平香港啲啲 咁先試下

我想要茶軸, 可惜佢冇出

我覺得麻麻地
如果都係咁上下價錢我寧願買Ducky one好過

過年前我都係黃金地牢見過, 想買又無貨...
手感ok $599 1年保
差咁少錢去淘就感覺唔係好抵.....如果有事會因少失大

近來黑仔淘幾次電子野都壞, 案例

1. 叉電座 - 買2壞1, 最後退錢, 輸左手續費, 變相買貴左

2. 藍牙耳機 - 買時話包郵, 點知係國內包, 送到香港加$40差價.  黑仔一叉電就瀨野, 叉唔到, 最後搞好耐先又要退返廠做退款. 因為貨價唔高, 快遞返大陸做到付, 退唔足錢, 無喇喇買唔到野, 仲要跌幾十蚊

差咁少錢去淘就感覺唔係好抵.....如果有事會 ...
momojaijai 發表於 2016-3-30 23:48

師兄講得無錯... 所以果時我都諗左好耐先落單
單係個keyboard 其實唔係平好多,最主要都係心瘾想試下果套pbt 彩虹鍵帽 (見去淘都要成49人仔), 個手托又要廿幾人仔, 咁岩我又兩樣都想, 為起先至好似抵少少,不過見到如果內地有屋都幾好,好似我呢個keyboard 右上有少少"披口",佢都肯俾我免費換新 (不過學師兄講實在太煩+唔抵,所以叫佢退$10 算)

差咁少錢去淘就感覺唔係好抵.....如果有事會 ...
momojaijai 發表於 2016-3-30 23:48

btw 講番隻野,我新手唔知其他廠手感如何,但我鐘意青軸,所以已經收貨 同埋可以平價地買到懸浮type 幾好

如果香港貴百幾元點解要淘 加埋運費都要400人仔了
而且香港有代理保用 好似香港買抵D