[開箱] 細細塊的Mouse Pad (Part 2)

上星期有師兄介紹就手痕,在亞媽信訂左張Airpad pro3 large!
尼張野只係174*218 (咁就叫做大?)

包郵價HK$260
19-mar-16落單,今早剛收到.
可能係復活節假期關係,否則會早D到手!

日本空郵寄運,包裝好仔細,
泡泡紙包好仲加張厚卡紙托住,真係要贊下日本人對包裝的執著。
郵費就寫住$32
唔知係日幣還是港幣?

張Pad表面有D 凹凸紋,
似公園兒童遊樂場地的舖地膠
手感似沙紙鞋鞋地!
鼠腳理應很快會磨平、磨蝕!
(請用開的師兄畀下用後意見)
圓角同邊位啤口就只能話合格,
因為油壓啤應該好齊口。
厚位直睇有少少坑紋,係把啤刀唔夠鋒利之故。
小弟做紙品美術設計,要求真係過左份!
亦可能張pad真係硬,先有尼D少瑕疪!

諗住推拉滑鼠會有戚戚地磨沙阻力感!
但用落真係好順滑、好靜、同快速,
適合長時間文書/設計工作用!隻手就唔會太攰!
(因長期用mouse,肩膀已勞損)
手機拍得唔好!多謝收看!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

雖然係有凹凸紋, 但未至於會好快磨蝕
至少我覺得好過正常桌面ge凹凸表面
而且除非係打機或者畫圖,否則一般表面用mouse 都未至於好快磨蝕鼠腳
如果好快磨蝕, 反而留意一下係咪隻mouse重心, 或者姿勢偏埋一邊

回覆 2# garnett_v

剛買左卷Telfon,
貼下先

小第都係用緊佢兼同size,想係香港買多張都難

回覆 4# 人中之龍
龍兄果張用左幾耐!?

香港要訂貨,
呢個size 要3舊!
先入數,14日後收貨!

亞媽信就方便D!
信用卡過數就得!
10日內到手!
唔駛周圍搵!

試下效果先!

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

試下效果先!
big_nature 發表於 2016-3-31 22:46

我用左反而覺得太順......

回覆 7# poontat2000

Airpad 真係好滑!
用開布塾真係有銑手感覺!

上面果隻滑鼠係老虎gi,
佢用布塾!
我果隻係大D!

試下效果先!
big_nature 發表於 2016-3-31 22:46

係貼就貼晒
咁貼就真係會蝕得快

回覆 9# garnett_v

我隻Microsoft Sculpt comfort mouse 貼左Telfon後,
好似仲冇咁順滑!

試耐少少先!

上面果隻係老虎架!
用佢尼做下實驗先!