[其他] novatouch定realforce 87u

有無ching有曬兩隻可以講下用後感? 小弟就諗緊買唔買住隻novatouch玩住先遲d再入手87u.. 望ching指點下值唔值得買novatouch.. thx

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - iPhone

個人認為, 如果唔玩Keycap嘅話, 一步到位87U啦

有無ching有曬兩隻可以講下用後感? 小弟就諗緊買唔買住隻novatouch玩住先遲d再入手87u.. 望ching指點下值唔 ...
loosey 發表於 2016-4-21 22:12

我自己覺得手感分別唔大 (用返PBT kecycap計), 當然RF既keycap觸感依然物有所值

作為87U用家, 之前入左隻novatouch barebone唸住試下, 用左一排都覺得唔錯
而家配搭filco doubleshot 在公司使用中, 既可以享受靜電容既手感, 又唔駛浪費左堆keycap
如果你本身都有好多keycap既話 都會係一個賣點

回覆 2# NetSoul

咁ching覺得普通定slient嘅電容比較好?

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - iPhone

回覆 3# sheknet

想問ching有無用novatouch d o-rings? 我見網上d人話唔用嘅話係大聲d, 用左先同87u d聲似d .. 真唔真ga? thx

回覆  sheknet

想問ching有無用novatouch d o-rings? 我見網上d人話唔用嘅話係大聲d, 用左先同87u  ...
loosey 發表於 2016-4-22 06:12

無用過
對比起青軸 其實已經算好細聲 唔會對其他人做成騷擾

RF silent版我都有用, 係靜少少 (但分別唔係真係咁大), 手感亦有分別, 不妨試哂兩者先依照個人喜好作出決定 (我覺得無話邊款較好, 鐘意就得)

無用過
對比起青軸 其實已經算好細聲 唔會對其他人做成騷擾

RF silent版我都有用, 係靜少少 (但分別唔係 ...
sheknet 發表於 2016-4-22 11:02

好呀唔該曬ching