[開箱] Asus ROG SPATHA 無得輸滑鼠[開箱聞]

話說,早前見FB上面有只Mouse個樣唔錯,網上都開始有唔少評測。
上個禮拜心思思就落正刀問,居然話賣曬無貨,有無甘好賣啊?
前日Lunch同同事落灣電買SSD,居然比我發現到,響呢個損友的慫恿下,雖然仲未出糧,我都忍唔住要帶距翻屋企。

唔講甘多,既然開左箱,整翻個開箱文比各位巴打先~
箱面比較簡潔,簡單介紹呢只系ROG系列,

盒ge底面,基本有呢只Mouse ge燈位同制ge分佈,

盒仔ge側面,有各國語言特色說明:具備獨立的左右按鈕,微動開關插槽設計讓使用者輕鬆客製化,

好,開箱啦,一開始就系說明書,之後有一張黑卡紙,上面有ROG個樣同介紹,

見到真身啦,

揭開呢層之後,下面就系配件的部分,呢個位我好期待,裡面有唔少裝備

充電座系企身ge,帶有磁石,Mouse只需要放近就可以叉電

跟機有兩條USB線,無論有線無線都甘有型。呢張系正面影落去,可以見到個Micro USB窿,比我地駁線用

後記:
整體拿上手有少少重,但握落去幾實在,打機夠穩,操作都夠準。
有專門Program去Set D制ge Funtion,同埋LED燈可以任Set,夜晚發光好靚,仲可以set呼吸燈。
最贊ge系個座,企身設計,勁吸睛~
左Keyboard,右滑鼠,今晚可以慢慢J啦~
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

恭喜師兄又有新玩具
之前我都入過隻玩,隻鼠係唔錯既,拎上手都好舒服~不過可惜玩開槍GAME,隻鼠太大(可能我手細)捉唔實,甩槍差D成隻鼠飛出街

好彩佢係 MMO mouse, 唔係 FPS...

呢隻野軟硬都有問題... software set key 唔 work... hardware 就會 detect 唔到 個 receiver... 同埋用用下隻鼠會訓左

driver 寫得唔好,無 MAC OS driver
只啱右手用
點會無得輸呢?

回覆 4# kaxman

師兄MAC都會用到甘Pro的Mouse,要尼有咩用途?
    我系右手為主,所以買左呢只都好滿意

呢隻野軟硬都有問題... software set key 唔 work... hardware 就會 de ...
issachar 發表於 2016-5-5 15:14

師兄買左幾耐?甘快知道又軟又硬
    如果師兄唔要,宜家放翻出尼,應該都仲有價有市

回覆  kaxman

師兄MAC都會用到甘Pro的Mouse,要尼有咩用途?
    我系右手為主,所以買左呢只都好滿 ...
V仔記 發表於 2016-5-6 00:47

pc 有 game ,mac 也有

師兄買左幾耐?甘快知道又軟又硬
    如果師兄唔要,宜家放翻出尼,應該都仲有價有市 ...
V仔記 發表於 2016-5-6 00:52

唔知第二日定第三日出就買

呢 d 問題一試就知

呢隻野軟硬都有問題... software set key 唔 work... hardware 就會 de ...
issachar 發表於 2016-5-5 15:14

睇緊呢隻/G900, 睇完你個比較, 隻G900真係好好多, 但係呢隻又大的.....
用緊G700唔知轉唔轉會好

睇緊呢隻/G900, 睇完你個比較, 隻G900真係好好多, 但係呢隻又大的.....
用緊G700唔知轉唔轉會好 ...
laicphk 發表於 2016-5-14 19:01

depends on 你玩乜野 game 多,同埋要唔要多制啦

各有各好處