[滑鼠] 想買 bluetooth mouse

自己電腦冇bluetooth, 究竟點先可以用到bluetooth mouse?

另想問無綫mouse 係咪多數都係bluetooth?

買個 BLUETOOTH DONGLE 囉 ! 唔係 BLUETOOTH 都要有個接收器架喎 . . . 不過 FOR NOTEBOOK O既話 多數內置有埋 咁咪唔駛 浪費個 USB PORT 咁啫

買個 BLUETOOTH DONGLE 囉 ! 唔係 BLUETOOTH 都要有個接收器架喎 . . . 不過 FOR NOTEBOOK O既話 多數內置 ...
killer_queen 發表於 2016-5-13 18:56

想問有冇 BLUETOOTH DONGLE 牌子推薦?
同埋係問一定pair到 bluetooth mouse

psax 發表於 2016-5-13 19:52

一定要 BLUETOOTH MOUSE 咩 ? 坊間 大把 無線MOUSE 送埋 RECEIVER 架喎

答番問題先

寫住 DRIVER FREE 都OK 啦

未試過 配對不能

Bluetooth mouse為咗慳電好多時進入休眠,要等一等先郁番

一定要 BLUETOOTH MOUSE 咩 ? 坊間 大把 無線MOUSE 送埋 RECEIVER 架喎
killer_queen 發表於 2016-5-13 19:58

有receiver 係咪用紅外綫?
因為我上網見到好多款都係bluetooth 以為而家得bluetooth mouse 賣

有receiver 係咪用紅外綫?
因為我上網見到好多款都係bluetooth 以為而家得bluetooth mouse 賣 ...
psax 發表於 2016-5-13 20:06

應該冇用紅外架嘛 . . . . 坊間/自用 都係果啲 2.4HZ咁O既

上 MICROSOFT / LOGITECH 都大把唔係 BLUETOOTH 啦

參考下 囉

再唔係去交易廣場 都大把有得你睇

Bluetooth mouse為咗慳電好多時進入休眠,要等一等先郁番
必思 發表於 2016-5-13 20:03

我以為bluetooth mouse係最popular...