[操作疑難] dragunov ele-g3 預設dpi問題

如何開機果陣預設dpi係800喔-.-?
一開機就係1600dpi...我只想進入遊戲先切換dpi....
每次開機都要切換, 好麻煩-.-
用左X-Mouse Button Control都預設吾到...
求幫忙, 謝.... 未解決.

可能隻mouse firmware寫死左,不如去控制台改滑鼠速度吧。

可能隻mouse firmware寫死左,不如去控制台改滑鼠速度吧。
leave 發表於 2016-7-1 13:24

就係唔想係控制台改速度

leave 發表於 2016-7-1 13:24

原來真係我既錯覺

過左一日原來都係預設係1600DPI...

你睇下主板BIOS入面有無設定可以熄機之後都持續向滑鼠供電,如果隻滑鼠keep住有電,可能可以keep到DPI設定。

你睇下主板BIOS入面有無設定可以熄機之後都持續向滑鼠供電,如果隻滑鼠keep住有電,可能可以keep到DPI設定 ...
leave 發表於 2016-7-2 10:13

我果個ASUS H81M-E的, 唔知有無...好啦, 我試下...

你睇下主板BIOS入面有無設定可以熄機之後都持續向滑鼠供電,如果隻滑鼠keep住有電,可能可以keep到DPI設定 ...
leave 發表於 2016-7-2 10:13

係BIOS搵唔到設定滑鼠既供電

唔通真系無解決方法-.-?????