[開箱] 首發!! ASUS Strix Wireless無線7.1耳機,同時兼容PC/PS4 USB

老友報料話我等咗好耐果隻Strix Wireless終於都到咗!
2.4GHz Dual Antenna, 7.1 surround effect, 最緊要係咩呀?PC + PS4兩用!隊於我呢個PC派,但有鍾意玩PS獨佔Game來講,簡直係夢寐而求的神器!
放工即刻飛身落SSP,抱一隻返屋企!

返到來實在太心急,都唔記得影個包裝,一返到來其實我已經即刻試PS4

貓頭鷹之眼

呢次Strix正式納入咗ROG家庭,Strix D嘢其實一直都唔差,宜家ASUS終於都俾返個名份佢喇

耳機左手面有曬所有控制,包括開關/音量/Mic靜音,所有嘢都可以用手摸得到,唔洗除落來先按

好彩Sales哥哥提醒我,返去記得update Firmware先,Update完先會 Fully Support PS4
http://www.asus.com/ROG-Republic ... /HelpDesk_Download/

Update記得睇readme,update就唔太難
佢分開USB Dongle同Headset兩個Firmware,跟住佢update應該無咩問題
係佢update完之後佢地會認唔到對方,必須要先按實Dongle個 connect制入pairup mode,再按實headset個power制10秒,成功的話就會長著LED

插落PS4成功認到!!!
試過MIC,Volume Control,通通無問題!不過礙於PS4 USB只能夠出Stereo,呢個算係美中不足
但睇返呢個價位,幾乎無一隻真真正正support到PS4,Strix Wireless已經係交凸功課

PC當然都唔少得,PC方面Strix Wireless可以有兩個玩法,唔裝Driver的話佢一樣用到,佢會行2.0 Driver Free模式
咁點先用到7.1音效呢?就係要上返官網Download返佢個Strix Wireless個Sonic Studio,測試過證明的確有7.1效果
空間距離感同定位非常清晰,一D都唔似係模擬7.1
不過,記得off咗個reverb先,咁樣真實好多

講住咁多先,我去打機
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

音效如何?

音效如何?
原明 發表於 2016-7-15 23:12

雖然係模擬7.1,但距離同定位都好清晰,我玩咗舖Division,真係感動流淚

係咪都係冇得校鬆緊?
(即係個頭長短冇得走盞?)

係咪都係冇得校鬆緊?
(即係個頭長短冇得走盞?)
bihari 發表於 2016-7-15 23:37

無,不過呢代sales哥哥話會比上代鬆少少,但又唔會話太鬆,鬆得滯D低音會走曬

恭喜恭喜!

睇到流曬口水啦

$$???????

好似幾吸引,落場睇下實物先

$$???????
170402 發表於 2016-7-16 01:00

11xx