[滑鼠] 拆開RAPPO 7600+問題

大家好, 我有隻RAPPO 7600+壞壞地, 因為已經係第2隻同一型號既MOUSE有問題, 想睇下拆開佢清潔下個PCB睇下會唔會好D, 但發現個MOUSE上冇螺絲, 所以唔識點拆開佢, 請問大家有冇頭緒?? 謝謝大家!!

螺絲在滑鼠既鼠貼之下,要先移開鼠貼

螺絲在滑鼠既鼠貼之下,要先移開鼠貼
simonlor 發表於 2016-7-20 11:27

冇啊, 已經"MEET"走左個LABEL, 都係冇螺絲...><

會唔會喺電池箱裏面?

會唔會喺電池箱裏面?
solexkey 發表於 2016-7-20 17:01

都係冇, 成個MOUSE反轉再反轉都搵唔到有螺絲.....只係用左一年多, 又唔想就咁掉左佢....

都係冇, 成個MOUSE反轉再反轉都搵唔到有螺絲.....只係用左一年多, 又唔想就咁掉左佢.... ...
takuro1103 發表於 2016-7-20 17:03

唔喺"MEET"走牌子label,  喺叫你"MEET"走滑鼠既鼠貼..

睇拆機相肯定有螺絲
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

唔喺"MEET"走牌子label,  喺叫你"MEET"走滑鼠既鼠貼..

睇拆機相肯定有螺絲
...
solexkey 發表於 2016-7-20 18:25

啊!! 原來向個道!! 真係唔該曬你!!

好野, 整走左D塵同火酒清潔過後好左好多了, 真係感激咁多位!! BTW, RAPOO D MOUSE真係唔太得, 我買過2,3隻, 都好快玩完, 但向公司用又唔想用太貴....

其實我買過幾隻,有 BT+Wireless. 呢隻好用,可惜粒鹼電漏水整壞隻mouse.
又買咗隻 Microsoft BT Mouse 用,貴過Rapoo.

我D無線mouse反而越買越平,而家用緊D淘仔cheap cheap充鋰電無線mouse算喺咁,用咗一兩年重叫做行得走得