[開箱] 120蚊國產機械鍵盤

應該好多人都知呢隻野 唔執輸淘一隻係office用

簡單包裝

開~一個膠蓋 一個套

真身白雪雪 仲有LED添

疑似鍍金插頭 仲有個頭笠住 好似幾體貼

說明書

背面

堅係青軸

原來白色都幾靚 百蚊多d就有得玩背光機械 冇得輸 多謝收睇

上個月小弟都轉載過,計埋運費,係差唔多120蚊,香港120蚊真係買唔到咁既質素鍵盤。
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=251&tid=2307156

I also have one. Its louder than other 青軸, too loud to me.

回復 1 #D7689PK

其實 Cherry 青軸同其他廠嘅青軸有咩分別?
呢隻應該唔係 Cherry 青軸

via HKEPC Reader for Android

回復 D7689PK

其實 Cherry 青軸同其他廠嘅青軸有咩分別?
呢隻應該唔係 Cherry 青軸

via HKEPC Reader fo ...
beenoliu 發表於 2016-8-11 00:47

如果呢隻係用cherry就唔會賣呢個價錢了
以前用過ducky青而家用緊紅
呢隻國產野d掣好似比較高身d 有d唔慣囉
手感就暫時試唔到住 聽日打下字先知

I also have one. Its louder than other 青軸, too loud to me.
r1ken 發表於 2016-8-10 23:51

所以屋企個隻一早轉左紅
青真係頂唔順 office做野就另計

上個月小弟都轉載過,計埋運費,係差唔多120蚊,香港120蚊真係買唔到咁既質素鍵盤。
...
water668 發表於 2016-8-10 23:13

對d想入門玩機械又冇咩budget呢隻真係不二之選
其實我都仲想知有冇其他平價機械可以睇下
呢隻玩壞左就試下另外牌子

如果呢隻係用cherry就唔會賣呢個價錢了
以前用過ducky青而家用緊紅
呢隻國產野d掣好似比較高身d 有d唔 ...
D7689PK 發表於 2016/8/11 01:15

唔知啊 haha
我睇咗成個月,都諗唔到買邊隻青軸好,又想有燈,
睇親都係見到起碼 700 蚊樓上,揀得好辛苦,
平又唔知邊隻好

via HKEPC Reader for Android

唔係RGB, 係彩LED姐, 係米???

回覆 9# CheeseJai

yes, 單色LED, 彩虹排法