[滑鼠] 唉,G602換新半年又壞左製,$3,4百有冇好推薦?

買過隻冇咁嬲,最近又打返機,所以想買返隻有線,對而家mouse行情唔係好熟,請幫手推薦,以前用過razer DA 同mamba,都係好易壞,香港代理又食水深

買過隻冇咁嬲,最近又打返機,所以想買返隻有線,對而家mouse行情唔係好熟,請幫手推薦,以前用過razer DA  ...
oagan 發表於 2016-8-23 09:17

DA用左好多年先壞 但其實係我玩GAME果時用個滾輪開技先壞

我隻da 都係滾輪壞先,好過mamba但razer 比我印象都係易壞

右手型既話可以睇下Zowie EC-A系列
(EC1-A , EC2-A , 只有Size分別)

最後買左steelseries rival 300 銀色,題外話而家d  Razer mouse 真係好貴@@

我隻Mamba用到塊電漲左都未壞,但又買吾到塊電池

最後買左steelseries rival 300 銀色,題外話而家d  Razer mouse 真係好貴@@
oagan 發表於 2016-8-23 05:59 PM

Razar出名貴兼食水深,不過其他牌子gaming mouse都係
只係壞掣可以試下換微動,上淘寶買日製既唔算好貴

via HKEPC Reader for Android

G602新買半年壞?係既連單50收

瘋癲的羔羊 發表於 2016-8-23 18:58

唔係新買,係半年前上過代理換,而家應該得返半年保,唔會賣,得閒又上去換

瘋癲的羔羊 發表於 2016-8-23 06:58 PM

羅技幾乎全用歐姆龍微動, 但只限大陸制造, 唔見有日制
懷疑廠商刻意唔用, 因為日制級數高好多下, 高耐用性唔能夠鼓勵消費者買多幾隻mouse