[鍵盤] 有無$800以下機械鍵盤推介?

隻技嘉Aivian買左一年就半死狀態, 自訂組合鍵壞, 有時成個KB detect唔到, 都頂住繼續用, 而家用左年半, 時候換. 唔係做開kb既廠我都唔敢再買  

請問有無機械鍵盤推介?
1. 最好$800以下
2. 青/茶/紅軸
3. 英文鍵帽
4. 有num pad
5. 單色light (咩色都得. 唔洗RGB)
6. 做開KB既牌子
7. 有pass through USB (唔洗audio)

THX!!!

其實我都睇緊要黎送比人
暫時有興趣
1. steelseries apex m500
2.i-rocks K60M
如果有第7項好似難d
親住仲有折頭 買cosair k70 or strafe 都係900 左右

號稱坦克壓過後都能正常使用的logitech g710+ 青/茶 中晒你要求
利申: 使用當中

其實我都睇緊要黎送比人
暫時有興趣
1. steelseries apex m500
2.i-rocks K60M
如果有第7項好似難d
親住仲 ...
erierieriko 發表於 2016-9-1 17:48

唔該晒. 好詳細. corsair K70咁平? 我有興趣. thx

號稱坦克壓過後都能正常使用的logitech g710+ 青/茶 中晒你要求
利申: 使用當中 ...
bishop168 發表於 2016-9-1 18:58

THX! 超左budget小小但我都會考慮

回覆 5# lkcif
冇超呀~ 上PRICE 格價一下, 不少是$800樓下的

logitech g710 青軸 x2, 當年USD50 買入

利申: 使用當中 ...
bishop168 發表於 2016-9-1 18:58

Steelseries M500
Cherry紅軸,用料實在

大把, 就算係大牌子, 都係百幾蚊一隻
https://item.jd.com/1613633.html

logitech g710 青軸 x2, 當年USD50 買入
java2 發表於 2016-9-3 16:18

有CHING比左LINK我, 有優惠好平. 我之前見logitech有款gaming kb係"機械手感", 所以冇再留意, 原來都有出. 當年USD50咁平? AMAZON?