[鍵盤] 開箱 Anne Obins 60% 機械式 RGB 鍵盤

藍牙或有線 60% 機械式 RGB 鍵盤 (好似Pok3R)

有好多種燈光模式,可以下載官方手機Apps自訂燈光模式或鍵

PBT keycap, 非ABS

Cherry MX Red Clear Switch, SMD LED 焊死主板,非一般 Switch 帶 LED 燈
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

幾舊水算有質素,全 programmable
我今朝都啱啱玩緊,換返套厚小小嘅PBT
不過佢地真係用上Cherry? 眼見都係 Gateron 同 Outemu

幾舊水算有質素,全 programmable
我今朝都啱啱玩緊,換返套厚小小嘅PBT
不過佢地真係用上Cherry? 眼見都 ...
liuyunn 發表於 2016-10-5 12:55

官方係用 gateron Switch, 我係其他店有自訂,用 Cherry switch ,改善 Space Bar 衛星鍵和加大電量2400mah

我諗緊如果舊電虧咗都要求其搵舊 3.7V 定住

我諗緊如果舊電虧咗都要求其搵舊 3.7V 定住
liuyunn 發表於 2016-10-5 13:11

用手機app 來控制 keyboard 燈和 program 掣,始終唔太方便。

自訂燈光無得 save 落 keyboard, 如果轉左其他燈光mode ,要去返個 app 。
用藍牙時備用時間得 1分鐘就熄燈。再按鍵唔會自己著返。我知道呢點為左慳電。用有線時鍵盤燈永遠會著燈。唔打鍵時唔會熄燈。

充電無提示,用藍牙時無得睇得返得多%電。
希望下個 firmware 可以改善.

燈我無咩所謂,不過真係無大Off掣 XD
原來熄哂燈熄哂藍牙擺落背囊,只要撳到任何key都會用電,唔唔肯定係會嘗試緊connect bt 定點
拎返出黎會冇哂電

燈我無咩所謂,不過真係無大Off掣 XD
原來熄哂燈熄哂藍牙擺落背囊,只要撳到任何key都會用電,唔唔肯定係會 ...
liuyunn 發表於 2016-10-5 14:06

熄左藍牙,唔會用電
你確實熄左藍牙?
FN + B + -

熄哂,睇住佢disconnect部電話
擺係到都OK,擺成個禮拜都冇問題,Fn + B ->1/2/3/4 connect番就用得,駁bluetooth mode或轉layout hotkey (L+R control) 都有指示燈

不過只要擺落袋壓住啲key就會一路用電
過夜唔拎出嚟就會冇電  

最衰同 Poker 底盤又兼容

改cherry 成5xx 人仔 。。。我仲諗緊最近都想入呢隻