[鍵盤] 有無人會早晚都切換一套(普通/靜音)鍵盤滑鼠來用...

機械建盤用落爽,但晚上吵住屋企人,靜音滑鼠我己買,要同普通滑鼠切換好簡單
但鍵盤會唔會好麻煩?有無人試過?又會唔會唔慣成日兩個鍵盤之間切換會成日打錯字

回覆  chrono213

用黑軸lo,夠靜。 
kuro_sora 發表於 2016-10-31 03:02

己經有青軸了

滑鼠我會 鍵盤就冇
滑鼠係細鋪買 80-120應該有靜音鼠
鍵盤冇因為難搵靜既87KEY鍵盤
有87茶 但係個觸底都好大聲 長鍵特別大聲
都有個104紅 不過好少特登夜晚拎黎用

會唔會煩就唔會  因為我全部都插住線
鍵盤切換有時煩  但因為我有兩層放鍵盤 MOUSE
所以唔煩 除非換第三個BOARD
(下層用得好唔舒服)

用藍芽KB咪唔使抽插一番

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

用藍芽KB咪唔使抽插一番

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone
octa 發表於 2016-10-31 14:15

呢個唔系問題,用USB分線器就得,問題系KB佔位比較大,對換靜音KB時另一個要放去其它地方都幾阻地方不過我今日平平地買左個靜音KB了

回覆 6# chrono213

有種鍵盤架可以升起一個鍵盤,下面放另外一隻,不過要注意size

有種鍵盤架可以升起一個鍵盤,下面放另外一隻,不過要注意size ...
summytsoi 發表於 2016-10-31 16:23

系播,諗返起我幾年前買左個NOTEBOOK架,放兩層KB都得,不過可能比較高,會檔住個MON

唔知你講個款系點,有無圖?

回覆 8# chrono213

類似咁樣

類似咁樣
summytsoi 發表於 2016-10-31 16:48

哦,甘即系同我張電腦台差唔多,上面果層暫時用一陣就OK,長時間打字同打機就唔適合了