[開箱] 雙十一 99人仔 Logitech G300S 光學遊戲滑鼠 update #2

Logitech G300S 光學遊戲滑鼠

技術規格
追蹤性
解析度:250 – 2,500 dpi
最大加速:>20G*
最大速度:60 ips(1.5 公尺/秒)*

* 根據在羅技 G240 遊戲滑鼠墊上測試的結果
靈敏度
USB 資料格式:16 位元/軸
USB 回報速率:1000 Hz / 毫秒
滑動性
動態摩擦係數*:0.09 μ (k)
靜態摩擦係數***:* 0.14 μ (s)

*根據在木質桌面上測試的結果。
耐用性
按鍵(左/右):可承受 1000 萬次點擊
移動距離壽命:250 公里
物理規格
高:113 公釐 (4.45 in)
寬:72 公釐 (2.83 in)
深:40 公釐 (1.57 in )
重量:109 公克(滑鼠與連接線)(3.84 oz)
重量:80 公克(僅滑鼠)(2.82 oz)

http://gaming.logitech.com/zh-hk/product/g300s-gaming-mouse

留位

解析度:250 – 2,500 dpi

無線?

回覆 3# winwin

yes

無線?
arshun727 發表於 2016-11-17 17:26

有線

99抵玩
上年我買港行都要240港幣

我果隻拎黎當文書用唔夠一年就開始輕輕左擊變連點
手掌大既話會嫌唔夠肥厚

99抵玩
上年我買港行都要240港幣

我果隻拎黎當文書用唔夠一年就開始輕輕左擊變連點
手掌大既話 ...
Rubi 發表於 2016-11-18 08:16 PM

尼隻mouse自今年暑假已經開始減價, 不論香港、大陸、台灣都係
我八月時買咗香港行貨($188), gaming mouse黎講二百蚊樓下, 性價比甚高, 我都好推廌(唔嫌佢比較細隻既話)

夾埋塊mouse pad好唔好用?

塊mouse pad手感如何