[滑鼠] Sensei Wireless , G403, 你會買邊隻

搵左好耐,都係鍾意呢類樣子的,同埋啱自己手型,想佢可以有無線及有線功能,
Sensei Wireless , G403, 你會買邊隻? 或同價位有咩推薦。thx

G403 SENSOR好D   無線技術好D
聽聞SENSEI 滾輪好多都有怪聲

用左SENSEI WIRELESS 兩個月, SO FAR SO GOOD

見官網講G403使用於備受讚譽之 G900 Chaos Spectrum 上相同的無線技術,咁我講下我用G900既感受,用無線時,會間歇出現失去MOUSE既情況,要搖一輪個MOUSE 先出返黎,響打機/睇片/睇webiste 時都出現過,出現呢個問題時,電量並未去到低電量警告,但呢個情況唔係嚴重,駁線就未出現過咁既情況。

見官網講G403使用於備受讚譽之 G900 Chaos Spectrum 上相同的無線技術,咁我講下我用G900既感受,用無線時 ...
looking4mp3 發表於 2017-1-6 11:51

好耐之前用過Razer一年內壞左,之後用microsoft wireless 5000,100%滿意,從未有任何大小問題出現過,鍵盤一年半換一次電,mouse一年換3次!每日最少用8小時!
而師兄所講g900問題我真係接受唔到。
最近玩bf1,而用緊的mouse開始打冷震所以想換,
比你地講完15/16添!

用左SENSEI WIRELESS 兩個月, SO FAR SO GOOD
razzmatazz 發表於 2017-1-6 11:12

師兄可方享一下電的續航力嗎?

好耐之前用過Razer一年內壞左,之後用microsoft wireless 5000,100%滿意,從未有任何大小問題出現過,鍵 ...
賣火柴的小男孩 發表於 2017-1-6 13:16

屋企除左用緊G900,仲用緊唔記得係SENSEI 定 SENSEI RAW,總之係白色果隻有線的,果隻好好冇問題,亦冇怪聲,不過唔係無線。其實隻SENSEI WIRELESS 我好耐之前都想買,但頂唔順個質地,之前去台灣見到擺出黎既DEMO 舊左,D 質地痴立立咁好嘔心,果段放棄

另外,我之前考慮 SENSEI WIRELESS 時有上網睇過下D鬼佬評論,佢都係有disconnect 問題,唔知依家FIX 左未,但記憶中呢度冇人講過 sensei wireless 有 disconnect 問題

我係黑仔王成日都遇到D 一般人唔會遇到既問題,亦唔覺有其他用緊G900師兄有講過我遇到既問題,電子產品都係睇你人品

屋企除左用緊G900,仲用緊唔記得係SENSEI 定 SENSEI RAW,總之係白色果隻有線的,果隻好好冇問題,亦冇怪 ...
looking4mp3 發表於 2017-1-6 15:30

steelseries滑鼠好耐用,但唔知點解無咩人推...
白色果隻係RAW...
RAW同sensei其實只係顏色上分別

steelseries滑鼠好耐用,但唔知點解無咩人推...
白色果隻係RAW...
RAW同sensei其實只係顏色上分別 ...
a39g99 發表於 2017-1-6 16:24

我都係好耐之前買左部MSI notebook 送 steelseries mouse 先識呢個品牌,覺得好先走去買 RAW,如果sensei wireless 個表面質地係 sensei raw 果種質地,我一定唔會買G900

回覆 6# 賣火柴的小男孩

我係番到屋企上下網打一陣FM, 連續用唔超過兩小時, 所以俾唔到D 實質COMMENT 你
因為一路用開SENSEI RAW 橙色, 早排行黃金地庫見$7XX 有WIRELESS 咪買黎玩