[鍵盤] FILCO國行日貨問題 定制版到貨開箱!!!30/3update

等左一個星期終於到貨!!去圖

---------------------------------------------------------------
我係TAO佬見到間賣定制國行,想問同日本買果D有咩唔同?國行仲有2年保..價錢差唔多,想買...但信唔信得過?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

#淘寶係無假野的
#假的好過真的
#希望你想我講咩

認真答,淘寶野唔係無真野,不過好難驗證,就算你有方法驗到,佢都好輕鬆可以推卸責任。所以買貴野,你自己覺得可信就買,唔可信就香港買啦。

當真係國行有保,你寄個上去都唔見幾舊啦。

國行係香港無保, 除非你自己拎上去整
香港一樣係2年保

而且大陸所謂國行係咪真係有保先, 好多時好多keyboard 都係翻新當新賣

回覆 2# nifew

主要我想知道國行同日貨質素有冇分別??會唔會日貨造工好D噴漆靚D?定係一樣?

我係TAO佬見唔到有代購,師兄們有介紹嗎?我想買日貨

我係TAO佬見唔到有代購,師兄們有介紹嗎?我想買日貨
TAK1992O_O 發表於 2017-3-24 00:51

咪又係嗰啲貨
都係呢句,大陸個KEYBOARD COMMUNITY仲成熟過香港..你覺得佢地個個都用緊假嘢二手嘢?

如果你信唔過啲店,咁你只能喺花盡同埋LINKE 買喇
兩呢間分別係喺大陸同香港唯一嘅FILCO DISTRIBUTOR
自己去FILCO 網睇相關資料啦

咪又係嗰啲貨
都係呢句,大陸個KEYBOARD COMMUNITY仲成熟過香港..你覺得佢地個個都用緊假嘢二手嘢?

...
masseffect 發表於 2017-3-24 01:19

咁內地好多野都成熟過香港tim, 唔通又代表全部無假野二手野?

taobao 都成熟過香港買賣市場, 唔通又代表全部無假野二手野?

唔知邊個係內地總代理唔好亂up

我係TAO佬見到間賣定制國行,想問同日本買果D有咩唔同?國行仲有2年保..價錢差唔多,想買...但信唔信得過? ...
TAK1992O_O 發表於 2017-3-23 23:28

香港行貨都係2年保, 國行係要拎番去內地保, 有咩so?

講價錢唔覺有咩優勢, 以雙模104為例, 都要1199人仔,; 香港行貨都係13xx , 仲有1換1, 2年保
除非你話香港少有, 例如迷彩咁又唔同

如果講日本, 雙模104先15000yen 唔使, 未計退稅, 就算兌7, 都係1000頭, 點都平過淘

回覆 8# pacificrim

我本新係想買迷彩果隻,但之後上FILCO日本官網之後見到定制果D KEYBOARD好靚...想買定制果D,然後我上TAO佬就見到有定制買,但係就係國行,唔係日貨,想問師兄有冇購買定制KEYBOARD經驗分享下`?我想搵代購係日本買,求介紹

回覆  pacificrim

我本新係想買迷彩果隻,但之後上FILCO日本官網之後見到定制果D KEYBOARD好靚...想買定 ...
TAK1992O_O 發表於 2017-3-24 10:42

定制的只有日本工房
如果有其他地方有定制, 一般都係定制完再賣(即代購)
如果你見到有所謂定制仲要有現貨, 甚至代購你要問清楚

台灣個邊有d 代購ge 經驗分享, 可以google 下