[滑鼠] 約200 蚊 gaming mouse有無好介紹

剛剛壞左 mouse,  想買個新 打bf1, ching有無推介, 牌子不拘,thx  
睇過 razer好似平得來樣唔錯,但好似多 ching用logitech

via HKEPC Reader for Android

淘寶 coolermaster 魔蛋2

corsair HARPOON RGB

steelseries rival 100 $230 有燈光
steelseries rival  95 $190  無燈

steelseries rival 100 $230 有燈光
steelseries rival  95 $190  無燈
士碌架 發表於 2017-4-3 00:18

thanks ching check下先

如果打第一身, 有SNIPER制會好方便

thanks ching check下先
Grizzlee 發表於 2017-4-3 10:12

記得買埋gaming mouse pad

如果打第一身, 有SNIPER制會好方便
jerrychan0610 發表於 2017-4-3 11:25

唔會 你想練好個MUSCLE MEMORY 所以搵到ARM洗既DPI就唔好成日轉啦

唔會 你想練好個MUSCLE MEMORY 所以搵到ARM洗既DPI就唔好成日轉啦
chlronald 發表於 2017-4-6 22:30

SINIPER個制, 同你用開咩DPI唔同.
SNIPER係張一個細面積局部放大,減小個DPI, 令你可以快速轉換DPI

SINIPER個制, 同你用開咩DPI唔同.
SNIPER係張一個細面積局部放大,減小個DPI, 令你可以快速轉換DPI ...
jerrychan0610 發表於 2017-4-6 22:36

MB 我可能講得唔夠清楚
其實想練既係 CM/360, 遮係隻MOUSE動幾多CM 係隻GAME先會動到360
就咁練MUSCLE MEMORY 已經好難, 唔好話要練多個按鈕(要記得係關鍵時候按/唔按, 記得自己係邊個CM/360.)

SNIPER BUTTON都係想ZOOM左好控D
個人經驗就係
比起練SNIPER BUTTON, 不如直接D練用手脾唔係用手腕控MOUSE
買張大MOUSE PAD, 執好張台,
最好就練低少少DPI, 半張MOUSE PAD就可以360 就最好

當然你覺得你學習能力一流, 適應力勁, 聽完都係想去碼就買啦 可能真係練到呢?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊