[測試] MX Master 改色, 換微動

有日行行下SSP, 見到隻MX Master 所謂嘅特別色, 又話特價, 咁就買咗.

但係用用下覺得個手感好怪, 大力揸住就唔滑, 輕輕手就好滑, 所以決定噴PlastiDip, 同時換埋微動~

其實隻色係OK, 個底係珍珠白

內臟~

Cherry DG2 定 Omron D2F 好呢~?

之前嗰隻換DG2, 今次D2F啦

皺紋紙貼係珍珠白位

5浸PlastiDip

基本上噴咗PlastiDip後係超級啜手, 用咗幾日係好滿意, 但係問題嚟喇, 佢本身層膠完來係唔痴PlastiDip, 過咗幾日開始起邊...

最後冇辦法, 唯有搣翻出嚟

呢隻色好易污糟, 係日本yodabashi 見到demo.....

所以都係買navy 色

ching, 請問粒掣邊度有得賣?

有日行行下SSP, 見到隻MX Master 所謂嘅特別色, 又話特價, 咁就買咗.

但係用用下覺得個手感好怪, 大力揸住 ...
zeroth 發表於 2017-4-10 20:41

微動
RS online
淘寶

本身隻色已經好特別!
見到MOUSE 都有DIY!重正!
期待你下個作品

Mandom 發表於 2017-4-10 22:59

我係淘落嚟, 啲料堅定流我答你唔到, 只可以話之前幾隻mouse換完之後個手感係有好大分別.

而要講邊隻好, D2F我覺得實啲, DG2行程好似短啲, Click落去D2F都大聲啲, 不過聲嘅嘢好難講, mouse都有可能影響會大唔大聲.

本身隻色已經好特別!
見到MOUSE 都有DIY!重正!
期待你下個作品
nifew 發表於 2017-4-11 13:05

Thx!

你都可以試下, PlastiDip周圍都有得賣, 好多色可以揀, 同埋佢最好之處係可以隨時搣甩, 唔洗怕噴完色好難先可以還原

"特價" 後 - 賣幾錢 ?

thanks for sharing!!
that 's beautiful