想升firmware

我單頭閃鑽用緊6.2

我見ReplicatorG有7.2 升

但一按UPLOAD USB 就斷線, 要按RESET

但都係唔得...正確點升

閃土 塊 mightyboard 上 粒 Reset button 你按下時有粒燈會亮 , 那時立即在 ReplicatorG 按下 upload 就得

請問7.2 升D左乜野?

閃土 塊 mightyboard 上 粒 Reset button 你按下時有粒燈會亮 , 那時立即在 ReplicatorG 按下 upload 就得 ...
geg 發表於 2013-5-26 22:49

個粒燈起邊=.=

試極都唔得....

試下以下 (依說明書)
按 Reset 後按 Update (試改變時間隔 )
按 Update 後按 Reset (試改變時間隔 )
Reset + Update 一齊按

又或姐換第二部腦試

利申: 我要換第二部腦先升到,依家用緊7.2. 第一部腦係平時駁住印野的, 試左兩日都升唔到.

回復 3# kayming

7.2 入面用左部份 SailFish 的 code(主要係 SF50 Volumetric 5D printing.), 依家我部單頭行緊 130mm 印 ABS

130MM 下的結果
2013-05-27 11.20.jpg

註: RegG 用緊 040 R16

SailFish Link
http://www.thingiverse.com/thing:32084

回復 4# zetaho2003

時間要把握得好 , 粒燈係 Board 上面 ,  要拆走底面塊細木板先見到

回復  kayming

7.2 入面用左部份 SailFish 的 code(主要係 SF50 Volumetric 5D printing.), 依家我部單頭 ...
wsoft2002 發表於 2013-5-27 11:09

升左有無咁神

嘩, 咁又可以試下喎

升左堅係印得好左