有關玩具反斗城SHOW 果部3D PRINTER

呢部野PRINT 出來的質素唔錯咁。而且完成度很高
有沒有兄弟知道有關這部機的資料?

例如:
1. 形號
2. 耗材
3. 售價
4. 維修難度

1. 形號: The Cube
2. 耗材: ABS or PLA
3. 售價: ~USD1,400
4. 維修難度: -1, 所有部件 fix 左, 維修請聯絡客服

關鍵字: Cube 3D Printer

好似係好似 inkjet 咁要買佢的膠料,唔可以用淘宝貨,可能 Hack 咗可以,但係俾佢發現會失保養。

膠都限死要用佢果D咁PK??
打死都唔買。

佢都有佢道理嘅,因為佢係 sale 易用,唔限死,人地用淘宝膠又塞頭,又打印品質唔好,實揾佢執手尾又或者唱衰佢。

佢都有佢道理嘅,因為佢係 sale 易用,唔限死,人地用淘宝膠又塞頭,又打印品質唔好,實揾佢執手尾又或者唱 ...
gorto 發表於 2013-6-7 16:29

你咁講都有道理既,始終有D人唔清楚部機係點用,限死可以少好多問題。

當然同學會既同學就會覺得搵笨實啦。

D 膠貴到high high 差唔多係5倍價錢~

琴日行過見到佢印出黎既野, 感覺上比睇呢度師兄印出黎既靚仔
行0個時見佢印緊件野, 覺得都幾快
如果想冇煩惱應該可以考慮

琴日行過見到佢印出黎既野, 感覺上比睇呢度師兄印出黎既靚仔
行0個時見佢印緊件野, 覺得都幾快
如果想冇煩 ...
akariykm 發表於 2013-6-7 17:57

無煩惱?! 妄想.  賣得貴, 不代表沒問題.  你看不到討論區有人說它的問題, 係因為根本無人用, 無人討論, 等死中而已. 你花貴幾倍價錢, 到底是買什麼?  一) 觸屏LCD, 二) wifi 連線, 三) 登入他們 "售賣3D model的網站" 的許可.

其餘的配備全都是次一等啦, 在我眼中根本係次貨一樣.

順帶一提, 上文圖片的小鴨, 不可能是那機一次過印出來的, 它一次只能印一種色.
( http://3d-duck.toysrus.com.hk/public/#about3Dduck , 原來不是印小鴨, 只是印名牌喎, 攪爛gag嗎?
)

係咪間間玩具反斗都有SHOW??

路過睇睇印出來D 質數