買了DLP PRINTER 先發現

買了DLP PRINTER 先發現
2014-06-13 09.07.15 (478x640).gif
2014-05-24 18.43.47 (478x640).gif

好臭
有沒師兄推介一D小異味樹脂

強國出品?  有無相睇下, 成品既效果如何?  幾多 ¥¥¥ ?
有 ching 用緊 form 1 仔, 來佬樹脂,  唔知臭唔臭了.

只是打開少少就好臭,唔敢在屋中打開.未開始印

唔覺有味,印完先有少少味。

唔覺有味,印完先有少少味。
iovoi 發表於 2014-6-13 15:28

Form 1 仔果然係好 D.

可能強國發揮佢地既超級環保物盡其用精神, 生產出 環保地溝樹脂, 所以有D 品味.

Omaker 用的樹脂剛開係有味,過一陣便接受到。留意係打印完的東西會有味,要用清潔液洗。
PS:Omaker 係 SLA 唔知會不會同你的DLP有別
有機會交流下

睇個包裝 好似求其左D

我用緊外國makerjuice d subG+ resin 一樣好大味 我要放係廁所開抽氣扇搞
用緊同你一樣既printer

不過仲研究緊點用

回覆 8# Kevin00

師兄,想問下計埋運費幾多錢?我的OMAKER沒有這麼鮮色的選擇。
味道方面,打印後經UV燈同用超聲波洗多幾次便沒有太大味道。
請問你們用咩軟件加SUPPORT

回覆 9# tabriswong

makerjuice 運費好貴呀 我買左3支連運要$1600蚊 運費好似差唔多4舊水. 到貨個陣一打開個package
入面有幾包糖做禮物 唔知做乜    .
我用autodesk meshmixer加support  再用3d max 執.  uv燈我都買左 不過照照下都係有味 同埋其實要照幾耐先OK? 照完係咪唔痴手同無左d油?
OMAKER d resin幾錢支?係邊有得賣?Thanks!