日本DeAgostini DIY 3D打印機全接觸

遲下應該有港版,各位ching點睇?
http://makerworld.cc/zh-hk/deago ... -launches-in-japan/

對這類產品,個人比較反感,對不起

回覆 1# robi

無底深潭...

又post@@,
btw 仲慘過買期貨

又post@@,
btw 仲慘過買期貨
idleman 發表於 2015-1-6 02:34

鍾意玩Robi的話真是無計,要現成除非買2手。

咁細部機,咁大隻牛

呢一幕係咪可以告佢誤導

DeAgostini曾於日本宮城縣率先發售創刊號,以測試市場水溫,其客戶群主要為科技發燒友、創客(Makers)及工程師等。

香港既"呢班人"真係會買佢?!   

佢部機又諗住分幾多期賣呢...
核心配件: PSU / Control board / Heater 佢諗住賣幾錢一盒呢...
然後香港人竟然唔淘,而去 7 仔買盒裝砌... 真係會有幾多人呢

PS: 呢排行過7仔/OK, Robi 舊貨真係越積越多... 佢地有幾多地方繼續存放呢... 有無得退返廠呢

回覆 6# dtom

其客戶群主要為科技發燒友、創客(Makers)及工程師等。

一般用家應該都唔會買, 所以 主要都係呢班人.  唔通一般 c9 買?
不過, 人地只係話主要係乜野人會買, 無話賣到幾多.
就算只係賣出一套, 都一樣可以講主要係呢班人.

咁細部機,咁大隻牛

呢一幕係咪可以告佢誤導  

香港既"呢班人"真係會買佢?!    ...
dtom 發表於 2015-1-6 09:35

應該是分件打印的

回覆 6# dtom

佢一句分件打印,講到整成層樓咁高既渣古都得架啦

要玩3D printer既人, 即刻買部黎玩啦, 仲要慢慢收集成年.., 咩興趣都消淡晒啦.