[開箱] 3 步進機的 前傳玩具級..2D LASER ENGRAVER

和位大家好.我想CHEAP CHEAP 地,玩......http://www.hkepc.com/forum/viewt ... ghlight=&page=1
不過我都係比多一倍錢(三佰幾). 幫佢清_舊貨.

開箱拆包.

Rack and Pinion, 的皮帶轉動連接方式

砌好的前前

後後

學緊 GrblController3.6 ,SET 步進, 圖,字轉 G-code 轉換, 和轉做 激光CODE (M3,M5) 和 的工具軟件.跟機的是簡體README ,我未睇到..

Hi, where to buy this kit?

TB , 100mW LASER, 平價版, 只有三條鋁, 貴少少, 4XX的五條鋁,和鋁角碼. 大功率LASER 再錢.
用供應的圖片.NC FILE, 2CM SIZE 的, 改好了進刀G1 Z -2.000 G1 Z 0.000 轉激光 M3   M5 .

回覆 3# dino_lo

合2020用的轆仔在TB應該用乜字眼搵呢?

包胶滑轮轴承?
厚 7mm 既應該啱用

4cm   2cm    和  SD CARD. 底下是一個片軟木

回覆 4# Offer

我見佢張出機清單個字, POM輪, 尼龍輪 ,

包胶塑料轴承滑轮门窗小轮子尼龙pom动滑轮

回覆 7# dino_lo

Thx,找到了,最初見主題是三步進我以為是有Z,原來是雙Y

回覆 3# dino_lo

Can you send taobao link to me?

回覆 9# g2david

SEND 了, 我的是貨尾, 你見唔到的, 佢賣緊的是5條鋁, 你CHECK吓價錢是否有LASER, 我的是12V,100mW 的LASER 模塊, 包防激光眼鏡,有弱光開關,有一個似樣的包裝盒. 你睇吓其他TB客的出品比較吓, 部機都有10吋X10吋,你留1平方尺比佢, 高6吋.