[操作疑難] 想請教如何用Sketchup做?

想請教如何用Sketchup做出這個立體圖?
謝謝
Screen Shot 2015-04-24 at 9.39.03 AM.png

呢個正面點可以配呢個側面...

試下畫好正面圖,再張個側面圖放在正面圖上面,用follow me 功能試下得唔得。 如果唔識用 follow me 功能,可以上 YouTube 打 sketch up follow me, 裡面有好多教學,我也是在youtube 自學中。

http://goo.gl/ZRDGv8

不可能的3D...

拉長則面既話...

拉長頂面既話...

Sketchup
http://goo.gl/ZRDGv8

唔好意思我畫得唔好
其實想做到隻耳朵咁

回覆 3# kit121

依個圖唔係咁簡單
你睇清楚D 正面係個9字黎

如果側面要睇到咁既效果 (即睇到中間粉紅色既邊緣)
即係話9字上面同下面阻住左中間粉紅色位置既邊線係低於中間粉紅色部份既邊緣

即是話白色地區係卜面黎 而中間粉紅色地區只係CUT左一個小半月形既坑
但問題又黎 咁上面兩行文字中所題到既白色邊緣線又去左邊?

正解係一樓CHING果個答案

BTW 樓主你要人答你 要比足料人 如果唔係無人正確地答到你吧

回覆 5# danielka

差太遠喇下麻

回覆 7# dtom

你仲咁好心幫佢畫

呢尐圖唔都應該用 sketchup 畫啦
大把 3D software 畫呢尐公仔

回覆 4# dtom

dtom師兄真係快手快過我出相,唔好意思可否給我國2013版本?