[測試] 有得免費試MAKERBOT打印呢

http://unwire.hk/2015/04/23/ricoh-experience-center/site_news/

黎緊星期三,有冇C兄會去?我打算去試機呢~~

即場試 print?  如果要印十幾廿粒鐘既話, 印完佢會寄比你?

呢位係 ching?
http://unwire.hk/2015/04/14/dani ... view/ppl_interview/

多餘啦*_*
你都唔會慢慢留起度欣賞,佢亦唔會比你咁做啦。。

即場試 print?  如果要印十幾廿粒鐘既話, 印完佢會寄比你?

呢位係 ching?
Super169 發表於 2015-4-24 14:59

佢會叫你SEND左個圖比佢先,到時再攞呢~~

喎個係我呢.....我喎日太水腫呢......

卒之見到師兄盧山真面目

香港 3D 打印發展非常落後
雖然 Daniel 所買的 3D 打印機未成熟到想要甚麼就即時印到甚麼,印出來還要打磨、上色,不過家用來說,他覺得已經夠用。「很多人的心態都是覺得部機功能唔夠好,但我認為唔夠的是人的創意。只要有創意,就可以做出優勝過市面上買到的產品。」 Daniel 坦言香港在 3D打印上的發展非常落後,身邊幾乎沒有人玩,香港亦只有少數網站設有專區討論。「我希望政府可以帶頭去發展,提供一些免費的工作室給市民使用。雖然  3D 打印不會有即時的快樂和商機,但只要培養到一兩個人材,香港就會出名,可以帶領世界。」

的確是落後而且主打3D打印的香港討論區亦得HKEPC呢道

卒之見到師兄盧山真面目
secmaster 發表於 2015-4-24 21:21

比你識穿我真面目,我要去一轉韓國先~~~~

Offer 發表於 2015-4-24 21:30

HKEPC既立體製作空間是最好的~~~~~!!!~~!!GOOD~!!!

Offer 發表於 2015-4-24 21:30

实话实说,尼度的氛围国内都无几个论坛有的。

回覆 9# ansion

我已經努力去維持及推廣這裡的良好討論氣氛,要各位網友多多合作、支援及包容先可以繼續下去