打印方向相反 ( Mirror Y)

各位師兄好!

小弟用123D做好了工具,左右正確,之後用Cura 打印出來,

何解左右好像做了Mirror Y設定一樣,左右相反?
文字都試過,字體無倒轉,但左右排列相反?

是否軟件設定有問題?

用咩機型...

回覆 2# Roz

我只知 抄MK8一樣的...

做乜一個問題開左 2 個 post 呢

MK8 係 extruder 型號, 唔係機型
機型即係 prusa i3,mendelmax,printrbot,kossel ,replicator, ultimaker...等等

Slicer 完幅圖有無 mirror 到?
無既應該係 hardware/firmware 問題

DIY 定套裝機?
DIY 既可以掉轉插 Y stepper 就得, 或者改 firmware

回覆 4# dtom

非常同意Ching既分析!
2015-08-01 02.10.08(640x480).jpg

回覆 4# dtom

我跟你所講對換電線...等等,都不行

我又跟店家討論,他說沒有問題....唉

回覆 5# palpatrick

跟你一樣,如何改的??

mks MINI

回覆 1# alexhon

"文字都試過,字體無倒轉,但左右排列相反"

有冇 STL同打印出來後的相睇睇...?

回覆 7# alexhon

可否分享整機的外觀再給你方法?(pm也可以)

Ching! 你print 個 xy cube在印床上影張相比大家睇下!

http://www.thingiverse.com/thing:298812

回覆 9# palpatrick

謝先!~

我最後,自已改FW,再調動d pin~ 原來個PK線又接錯,X home 又調錯....妖XXX

而家正常了!!

不過就因為大家...我開始玩FW 了!XD(我買多左個版自已玩!)