巧厲害....

http://makerarm.com/

如果 $2199 有 All Heads 係指佢下面講既所有都幾好玩喎.
唔知最後出黎既效果係點, 真係有 D 興趣一部過玩哂.
佢 $49 個 resin 3D printing 既 head, 唔知可以做到乜?  支 leaser 由邊度出?

回覆 2# Super169

resin 3d print  是要另購 projector的.
換句話說成部野只係一個Z axis

個人對這類萬金油機器有所保留

回覆 1# candyasdf

勁過Kinder出奇蛋! 點止三個願望!

最終會否是港式咖啡

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2235451

機械臂式打印...
問題係呢種未成熟,有性趣的反而係CNC/DLP個part

留心d睇到佢印..都幾....一般...質素

回覆 6# bam1a

個DLP Add on 超揾笨。只係包料盤和build platform, 仲要係陽春top down 架構. projector 如何固定隻字不題. 即係要用家DIY

既然要自己DIY, 咁不如用隻舊CD rom 改好過

咁即係賣支豉油, 當賣左豉油雞俾你.

DLP add on 如此,  其他 add on也可能唔完整.. 要用家大費周章才可用。

回覆  bam1a

個DLP Add on 超揾笨。只係包料盤和build platform, 仲要係陽春top down 架構. projector 如 ...
ustkl 發表於 2015-10-13 17:31

其實真係唔明白, 佢點樣可以就咁放係檯面, 插支野落去就拉起件野, 仲要件野唔係倒立既....點樣固化的 resin 既?  好似有 D 違反地心吸力.  而且, 個 projector 去左邊?  唔通件野係入面已經整好左 (條片無左呢部份), 只係拉番成件野出黎?   好似人地用 leaser 固化果D咁?

可唔可以話佢呢條片係呃人既呢?

回覆  Super169

resin 3d print  是要另購 projector的.
換句話說成部野只係一個Z axis

個人對這類萬金 ...
ustkl 發表於 2015-10-13 14:54

我都唔多睇好, 呢 D 野一定唔會買樓花.  示範單位一向都信唔過.
等佢有現樓出左黎, 睇埋實樓先諗.