三角洲角件集邮

之前已经做左两个铝合金的角件,而家又计划做多两个,3030同麻5050的铝合金角件,到时候可以做部超大三角洲出尼。

之前已经做左两个铝合金的角件,而家又计划做多两个,3030同麻5050的铝合金角件,到时候可以做部超大三角洲 ...
ansion 發表於 2016-5-16 19:37

3030直徑一米可行嗎?

何解咁鐘情三角洲?
多元化D做些XYZ馬!

何解咁鐘情三角洲?
多元化D做些XYZ馬!
hktvro 發表於 2016-5-16 20:35

相比起好似好多元化但實際差唔多唔係個類就係個類嘅XYZ型
同埋來來去去都係三角形嘅delta型
點解冇人肯開發更多元化嘅scara臂型???
其實個要開發一樣野嘅出發點可以好簡單直接,就係!我諗係掛

Ironman 既金屬件好高質
同佢買左個頭一夜解決曬 部MM 機千年煩惱

回覆 5# oakhk

買左邊款呀?有冇詳細資料

相比起好似好多元化但實際差唔多唔係個類就係個類嘅XYZ型
同埋來來去去都係三角形嘅delta型
點解冇人肯 ...
bam1a 發表於 2016-5-16 20:41

精力有限,我地都想开发更多的机型出来,不过吴系想就得的,一个机型要做好都有好多野搞,更多的机型意味着要投入大量的人力物力,现阶段都正如你所说,只不过系仲意尼样野。后面都系会围绕三角搞多D好玩的配件,增强可玩性。

3030直徑一米可行嗎?
Offer 發表於 2016-5-16 20:35

一米的机器用5050的角件,而家有D大学有大型机的需求,所以开麻5050的角件出来,做D大型机。3030其实同2040差不多,不过做麻出来多D选择,外观有DD变化。

Ironman 既金屬件好高質
同佢買左個頭一夜解決曬 部MM 機千年煩惱 ...
oakhk 發表於 2016-5-16 21:48

你地的肯定系我地前进的动力!!!

我都對一米高的大型打印好有興趣。但打印這種大型的應該要很長時間。
還有應該會很貴吧?