赤兔纯脱机版本SLA及DLP系列主板即将发布公测

請問有沒有hdmi out? 會不會推出切片軟件?

回覆 2# ustkl

有的,搭配全新书写的切片软件

回覆 3# 3D小蚂蚁

十分期待

回覆 4# ustkl

布丁師兄!終於等到了!

終極一脫!脫機打印!

請問有沒有hdmi out? 會不會推出切片軟件?
ustkl 發表於 2016-7-20 15:18

佢應該淨係用一個VGA out ,無估錯既話=>sor,手機打字夾埋搜尋追唔上回覆速度
但係咁樣似乎容易一唔小心撈出鬼影。(depends on wire quality and length)
或者用displayport好過用HDMI喎,可以支援更變態嘅投影機(目前標準最高8k)同daisy chain式multi display。(而且目前HDMI最盡都係4k,要multi首先唔係係原生支援多port就係要加repeater,假如要商業用途化,應該放遠少少去更高層次)

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - Android

回覆 6# bam1a

第一張唔駛去咁盡, 有HDMI 都好夠。

其實,100mm 正方,0.1mm resolution

1000 點己夠,即是 1024x768 已夠抽

好期待

回覆 8# g2david

正方喎,唔係要1000x1000先得咩?
1024x768 最多係768正方咋喎
要印到100mm即係要1680x1050下麻?