[製成品] 捉精靈神器 Pokedex 改超大電9300mAh , for samsung note 2 (n7105)

寵物小精靈圖鑑嘅外型+超大電池=捉精靈神器

因為三星note 2幾年前嘅機冇依加嘅機咁慳電, 而且我仲flash 左Resurrection Remix ROM ,
用1粒3100mAh嘅電都好似倒水咁
如果打埋pokemon go就一定2粒鐘左右玩完粒電......所以加電係必須
.
首先, 插尿袋就拖住舊野吊吊fing好麻煩 ,
如果換電又要成日拆殻仲麻煩, 我老豆試過換電冼手跌爛機
所以3舊電並聯3100 x 3 = 9300mAh
連斷着mon開game可以玩到7-8粒鐘
待機兩日 (可能個rom扯電)
5V / 2A 其實已經叉電叉得算快

由用inventer畫圖到成功印出泥, 再到駁線, 再整nfc線圈, 再改圖.......再焗亞司通, 再上色
頭尾用左3星期

有samsung note 2嘅可以試下印 scale 1.01 , 有support
http://www.thingiverse.com/thing:1757153

自制NFC線圈  2 x 3 cm

3粒電

咁會唔會危險左D?(咁博電法)

原裝電有保護,應該唔死得!不過,意外就是意外..

講多句..我覺得角太多,圓d好!XD

勁,恐佈.其實你攞到WIRELESS CHARGE兩點已經唔駛夾幾條電線響電池位啦.

好像以前小學生d筆盒

好像以前小學生d筆盒
mtw 發表於 2016-9-7 10:28

講開又講又真既有D似

能夠自行設計自家用品是很不錯啦,支持。3D打印目的就是這樣

咁會唔會危險左D?(咁博電法)
darkbear 發表於 2016-9-7 08:36

我都係正駁正 負駁負 應該安全過note7

原裝電有保護,應該唔死得!不過,意外就是意外..

講多句..我覺得角太多,圓d好!XD ...
alexhon 發表於 2016-9-7 09:09

我個人鍾意好似sony手機咁四四方方多d, 不過手感麻麻
而且圓d要再做厚少少

回覆 8# bcys

可能你內置POWERBANK同USB線會安全D...而且咁仲可以叉埋電