電子相架PROGRAMME一問

各位CHING
小弟屋企有部舊NOTEBOOK
有冇可能寫一個PROGRAMME去做一個電子相架
我想整到可以好似D酒樓咁
一路PLAY相,一路可以有第二D野睇...E.g. TIME,DATE
如果可以,應該用咩SOFTWARE去寫...
THX

power point

原帖由 philip88822 於 2009-9-6 15:09 發表
各位CHING
一路PLAY相,一路可以有第二D野睇...E.g. TIME,DATE
THX

唔駛諗得咁複雜~

1) windows vista desktop 可以播相
2) windows vista photo preview 可以播相
3) windows vista widget always on top, time, date 乜都有

但係又NOTEBOOK又相架
NOTEBOOK本身有DISPLAY....
2部機同時要著哂...會唔會有點兒那個?

原帖由 philip88822 於 2009-9-6 15:09 發表
各位CHING
THX

同XnView有咩分別?

唔該哂各位CHING
但係我想講清楚D
我係想好似無線互動新聞台播財經個陣咁
中間係播相,下面有行BAR就播其他野
THX

開2個程式....
1個自動播相
1個顯示google/yahoo
...................
整一個flash網頁
flash 自動播指定 folder內的相
資訊就 自己用 js/php 個d
┌───────────────────┐
│┌───────────┐        │
││ flash  │資訊  │
│└───────────┘     │
└───────────────────┘

原帖由 ty040422 於 2009-9-6 21:19 發表
開2個程式....
1個自動播相
1個顯示google/yahoo
...................
整一個flash網頁
flash 自動播指定 folder內的相
資訊就 自己用 js/php 個d
┌────────────── ...

THX呀CHING
但係可唔可以講清楚小小
唔該哂

不如安vista,有widget,不過我唔識set local財經網,個uac又麻煩……

原帖由 fuwafung 於 2009-9-8 17:47 發表
不如安vista,有widget,不過我唔識set local財經網,個uac又麻煩……

WIDGET個SCREEN太細=.=