有無人知咁既function 可以用咩寫呀?? [有圖]

如果係想係網頁到整個咁既圖
click咩位都會變左紅色 可以多過一個以上
有咩program language 可以寫到呀??
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

flash/Java Applet/JavaScript
其中該以flash最易寫

flash/Java Applet/JavaScript
其中該以flash最易寫
sunnybar 發表於 2010-1-29 15:21

我用緊PHP寫個網頁
加個FLASH入去 同唔同到個database溝通??
thanks!!!

咪即係js rollover image囉
一係就用css a:hover

image map + js can do it

如果用Javascript 咁咪要用好多張圖囉~
9個格有成5百幾張圖wo!!

JavaScript唔需要好多圖
用div在重疊一起便可以
9個格共9(roll over圖)+1(底圖)+1圖(空圖)便可以了
倒是image map對位上會幾煩
所以俾我選我會選擇用Flash寫

JavaScript唔需要好多圖
用div在重疊一起便可以
9個格共9(roll over圖)+1(底圖)+1圖(空圖)便可以了
倒是ima ...
sunnybar 發表於 2010-1-30 15:42

sunnybar兄 Flash我真係咩都唔識
好難去整呢~

sunnybar兄 Flash我真係咩都唔識
好難去整呢~
hk2002 發表於 2010-1-30 15:46

會用乜language便用那個language嘛
又不是只有一個方法.......

會用乜language便用那個language嘛
又不是只有一個方法.......
sunnybar 發表於 2010-1-30 16:02

THANKS AR
我試下用JS個方法!