開發日誌#1

有個客話要張QUOTE, 今日, 即要, URGENT, ASAP

自然反應係: 你要咩QUOTE? :)

客話係WEBSITE

咁再問, 你想整D咩?

跟住兩日後個客先回: 想做過哂D FLASH 比 IPAD IPHONE 睇到, 成個SITE MAP 會唔同哂, 圖會唔同哂, 但TEMPLATE 會用番一樣

好~ 比張QUOTE 佢,

5MINS之後個客REPLY, CC 哂比所有佢可以CC 的人, 大罵話5年前個"西"先係兩萬蚊, 點解今日整小小野都要貴左??

小小野:)

點樣整到iphone睇到flash既效果?
師兄如果我識用Html5整既話最少收2K/page.

點樣整到iphone睇到flash既效果?
師兄如果我識用Html5整既話最少收2K/page.
杜龍 發表於 2012-7-17 12:38

佢地有心講到好簡單, 其實根本係由頭整過

做IT 就係咁, 外行人點知D 野要做好奈, 幾高難度. 我都好後悔入左呢行, 做做下越來越憤世疾俗. 你唔出聲DL7 ...
hkguile 發表於 2012-7-17 14:03

都有撞過好客, 你好心機解佢聽點解貴, 邊個位貴, 點樣SKIP 左一D唔太重要又貴的野, 佢最後點都番來搵你開單, 但有D西客一開口就罵, 所以都唔多理佢

我自己好采, 當年PXXW 條SALES TEAM, IT 底唔夠, 借人過去幫手, 我就學左D SALES 野, 有時D 西客你真係一望就知佢西, 哂時間都開唔到單

...直頭第二個program來啦, 要轉晒html5 寫, 同要support iphone, ipad, d temp 都唔同,
重有... apple support flash?.?

...直頭第二個program來啦, 要轉晒html5 寫, 同要support iphone, ipad, d temp 都唔同,
重有... apple su ...
明內子 發表於 2012-7-17 15:46

佢根本唔明FLASH 同iOS 的關係, 總之要睇到,

好衰唔衰有人QUOTE 10K 全包, 問你死未, 分分鐘做到月尾就出10K 糧
但可能我小人之心啦, 一定有D 師兄可以15MINS 攪哂收$ 的:)

佢根本唔明FLASH 同iOS 的關係, 總之要睇到,

好衰唔衰有人QUOTE 10K 全包, 問你死未, 分分鐘做到 ...
sandoeman 發表於 2012-7-17 15:55

flash 同 ios 關係~ ...就好似 一夜情咁...大家開心過的無關係...
...錢在這個forum 唔好提.... 因為好似有人做到...

flash 同 ios 關係~ ...就好似 一夜情咁...大家開心過的無關係...
...錢在這個forum 唔好提.... 因為好似 ...
明內子 發表於 2012-7-17 17:03

因為好似有人做到...??

flex builder?