新手學寫iOS apps問題

1. developer license分US$99 and US$299請問主要有咩分別?我知道US$99好似得100部devices限制。

2. 想寫個apps有可以接收push notifications,server方面有咩要求?例如硬件要咩lv?OS方面可用linux?

3. 如果寫個apps唔打算上apps store,只係for公司internal用,有咩方法?(假設公司員工超過100人。)

謝謝!

1. developer license分US$99 and US$299請問主要有咩分別?我知道US$99好似得100部devices限制。

2. 想寫 ...
card_captor 發表於 2012-8-4 11:32

針對第三點....無咩可能,除非加哂所有device去apple再built去佢地部機(may be可以做假cert...唔方便講)
如果唔係一定要經apple store

針對第三點....無咩可能,除非加哂所有device去apple再built去佢地部機(may be可以做假cert...唔方便講)
...
神秘二代 發表於 2012-8-4 23:59

Apple 有 Enterprise In-House App 同  In-House Distribution 反而係唔可以上 Store,同埋唔駛理 Apple 批
仲之 In-House 自己搞點

https://developer.apple.com/programs/ios/enterprise/

2. 想寫 ...
card_captor 發表於 2012-8-4 11:32

Apple 所有野都 well document
http://www.apple.com/business/accelerator/

Apple 有 Enterprise In-House App 同  In-House Distribution 反而係唔可以上 Store,同埋唔駛理 A ...
008325 發表於 2012-8-5 01:22

代價係多比200USD
真係For Enterprise only.....

代價係多比200USD
真係For Enterprise only.....
神秘二代 發表於 2012-8-5 02:06

$200 usd 仲要係 per year XD 不過老實講 咩公司都好 200 usd 邊係錢黎

謝謝咁多位師兄。

我呢D窮L,年年比US$99好多嫁啦,Google都係​比一次之嘛。
Apple ​已經有好多 ISO developer,應該唔志左我​呢D低產人士...........

off-topic 一問:

想學寫呢種apps,有無書可以自修?

off-topic 一問:

想學寫呢種apps,有無書可以自修?
administrator~ 發表於 11/8/2012 20:12

我係上網搵外國reference books, 或者去電腦商場搵台灣書。

而家上梗個入門course, 由零開始介紹。值唔值得俾$就睇個人,我唔使$上堂,公司俾$的,所以我覺得有用。