有無js lib幫dom object加入一些simplified, advanced function, 等人寫programe方便D?

有無js lib幫dom object加入一些simplified, advanced function, 等人寫program方便D?

例如:
table.addItem()
table.getCount()
table.sort()
table.search()
select.addItem
select.sort()
textbox.replace()
...諸如此類

有無js lib幫dom object加入一些simplified, advanced function, 等人寫program方便D?

例如:
table.addIte ...
主人 發表於 2013-5-24 20:58

用keyword - jquery+DOM name應該有一大堆

正確黎講應該係用javascript+DOM name
我以前都係咁以為, 但可惜搵到的全部都係ui widgets黎
用javascript都己經係咁了, 用jquery就更加唔洗講, 無乜可能搵到一個唔會動到我UI的library

再加上我係想搵純js的, 而不是base on另一個framework整出黎的, 所以更加唔可以搵jquery

再加上我係想搵純js的, 而不是base on另一個framework整出黎的, 所以更加唔可以搵jquery ...
主人 發表於 2013-5-24 21:37

你咁多limit....自己寫個la咁......
而家已經好少人寫純javascript

回復 5# 神秘二代

都唔算好多limit吧, 只係唔想影響我本身的UI一個咁大把

我只識一些最基本的algorithm, 實在好難寫到同高手一樣的performance

回復  神秘二代
都唔算好多limit吧, 只係唔想影響我本身的UI一個咁大把

我只識一些最基本的algorithm, 實在好難寫到同高手一樣的performance
主人 發表於 2013-5-24 22:11

樓主係時候提升自己既功力去另一個層次啦。

樓主係時候提升自己既功力去另一個層次啦。
bluenemo 發表於 2013-5-25 11:56

邁向寫library既level...

以我目前既level, 己經唔洗點coding了, 再升就真係code都唔洗code
要邁向寫library既level, 就唔係升了, 而係跌返落最底層, 從另一個方向升過, 不過香港好似唔覺有依類path

以我目前既level, 己經唔洗點coding了, 再升就真係code都唔洗code
要邁向寫library既level, 就唔係升了, 而 ...
主人 發表於 2013-5-25 18:06

唔洗點coding? ching is a system analyst?

PS.小弟programming菜鳥