想問而家興用咩寫網頁系統??

聽人講ASP.NET開始唔興, 究竟係咪真??
如果用VB.NET寫會唔會有限制同無咁好呢?

岩岩相反, 而家用ASP .NET既遠遠比VB .NET多

點解果個programmer會咁同我講?
唔通佢唔識寫ASP.NET?

點解果個programmer會咁同我講?
唔通佢唔識寫ASP.NET?
wilsonchunkit 發表於 2013-5-29 20:29

好大機會係
其實目前為止, 都係PHP最多
因為ASP .NET要Windows Server, 要錢
Linux唔使錢
而且, PHP好多現成system/library拎黎用
ASP .NET好多野要自己寫

ASP.NET係好似唔多見,我時不時去搵D web hosting site (外國多),大多數都support php,ASP.NET好似比例上佔好少。

ASP.NET係好似唔多見,我時不時去搵D web hosting site (外國多),大多數都support php,ASP.NET好似比例上 ...
ati16800 發表於 2013-5-29 21:03

其實好多時有得揀
不過只提供PHP而冇ASP .NET既就多
只提供ASP .NET而唔提供PHP既就極少 (因為Windows都一樣行到PHP, 但係Linux行唔到ASP .NET)

其實好多時有得揀
不過只提供PHP而冇ASP .NET既就多
只提供ASP .NET而唔提供PHP既就極少 (因為Windows都 ...
KinChungE 發表於 2013-5-29 21:08

有邊個free hosting會比錢買window

有邊個free hosting會比錢買window
神秘二代 發表於 2013-5-29 21:13

有邊個free hosting係reliable?

有邊個free hosting係reliable?
KinChungE 發表於 2013-5-29 21:18

google

回復 9# snoopy11hk

appengine 得 jsp... :(