[學術討論]如果 iReserve 改成咁 擋唔擋得哂啲 BOT?

如果 Login + captcha 之後先可以 有 vaild session 去 check 有無貨

每個 SESSION 只有 10分鐘, 自動清 , 不能 Renew

有無得諗

我知道有啲 專破 CAPTCHA 既網, 但係 逐個 同你計番錢

而家攞 timeslot 都要有 valid session 先, 咪一樣咁多 bot
除非佢限太快 submit 即死啦

而家攞 timeslot 都要有 valid session 先, 咪一樣咁多 bot
除非佢限太快 submit 即死啦 ...
goofyz 發表於 2014-9-26 11:13

而家攞 timeslot 都要有 valid session 先 <-- 呢步已經係 SUBMIT 既 最後一步啦

如果 CHECK 唔到幾時有貨, 啲 BOT 真係企 係度 , 啲 哄人比錢 買notification 都唔會存在

同埋我 javascript inject 左 30秒 REFRESH 一次, 買野版面

佢個 session 都唔會過期既

而家已經好過 4s 年代不斷 brute force 入的了

專破captcha既網, 每破一個先港幣幾蚊而已

KinChungE 發表於 2014-9-26 14:26

如果佢想做到 不斷CHECK 貨 每5分鐘 幾蚊

破captcha 要幾耐先有 result? 如果要多過 10 秒已經無得玩了

破captcha 要幾耐先有 result? 如果要多過 10 秒已經無得玩了
goofyz 發表於 2014-9-26 16:08

俾錢果D應該3-4秒內搞得掂

KinChungE 發表於 2014-9-26 14:26

有無咁貴? 當普通人5秒可以破一個captcha, 咁咪時薪幾千蚊!?

有無咁貴? 當普通人5秒可以破一個captcha, 咁咪時薪幾千蚊!?
KoolFreeze 發表於 2014-9-26 16:34

1. 公司收幾蚊一個 =/= 員工收幾蚊一個
2. 唔係24x7有captcha要解
3. 一個captcha可能會由多過一個人同時睇, 邊個快解到就出result