我辭左工自己開公司

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

而家我做左個網出黎用黎接 freelance 了,
但唔係我知我應該點樣樣去推, 先可以有人去睇,
有人去搵我。我而 ...
rc_90_2000 發表於 2014-10-30 15:10

網頁要多人睇就要 Online Marketing, 冇錢落ad 就只可以自己出去 sell

如果冇project 照住就出去做 Freelance 比較辛苦d,我自己本身都係full time ,後黎一路full time 一路接job 最後仲辭左。但辭個時已經有一年 contract 做IT vendor,依加基本有team 人做

而家我做左個網出黎用黎接 freelance 了,
但唔係我知我應該點樣樣去推, 先可以有人去睇,
有人去搵我。我而 ...
rc_90_2000 發表於 2014-10-30 15:10

我search 唔到, 你知唔知 Google 會用你個 Google account 再重新計算個排名 (仲有計 cache)
因為你本身成日上自己個網所以先會見到自己個網係頭幾名

留意下 SEO

仲有睇過你網頁,講真= = 真係只接到d 毛利低個job ,高毛利個d 未必接到

就算得一個人都做個 [email protected] email 啦
回人個時再CC 比多個 [email protected] 比人睇到以為好大

搵住工先再freelance 啦

回覆 1# rc_90_2000

I don't think there any VERY GOOD design.
Are you only freelance for web programming?

搵住工先再freelance 啦
qqxp 發表於 2014-10-30 15:27

打左7~8年工啦,唉,仲打工。你知道嗎, 好彩,就搵到D好工,可以俾你有時間去做freelance , 唔好彩, 根本就冇時間去接 freelance 。

仲有睇過你網頁,講真= = 真係只接到d 毛利低個job ,高毛利個d 未必接到

就算得一個人都做個  email 啦 : ...
franklee006 發表於 2014-10-30 15:26

一開始緊係要做低毛利既 project 啦。