請教識java既師兄們

小弟全無programming底子
興趣使然下報讀OU COMP201學java
雖然最初兩份功課都應付到
但只靠OU提供既materiel同上堂
學到既實在有限
尤其係materiel提供既example真係太少
所以希望師兄們可以建議一些參考書
萬分感謝

(Sent from HKEPC iPhone app)

小弟全無programming底子
興趣使然下報讀OU COMP201學java
雖然最初兩份功課都應付到
但只靠OU提供既materi ...
Rhinoceros 發表於 2014-11-30 16:09

去到咩 level?
使唔使 security?

去到咩 level?
使唔使 security?
snoopy11hk 發表於 2014-11-30 16:55

大學D功課多數唔講security.....concept會教...但實際用就唔會係功課上......

首先搞清楚, Java只係一個language
你想用黎做D乜先?

OU 一般都唔只 material, 佢會有一兩本所謂的 textbook, 自己想睇就自己去賣/搵. 你睇返第一二堂 tutor 俾的 note 有無列 d 書俾你.

Thinking in Java

浪費金錢讀d 過時野, 上網自學 node.js 啦

浪費金錢讀d 過時野, 上網自學 node.js 啦
garrodran99 發表於 2014-12-3 19:36

認同, javascript 已經 out, 學 go 啦

認同, javascript 已經 out, 學 go 啦
snoopy11hk 發表於 3/12/2014 07:45 PM

JavaScript out? 越黎越重要喎?

JavaScript out? 越黎越重要喎?
Jackass_TMxCK 發表於 2014-12-3 20:33

go is the future