用CI+angularjs用到灰。轉用laravel+ember

因為用左好耐angularjs +codeigniter都做不到係想要的route 的效果

所以洗低重練轉投laravel + ember 做新自家CMS System
現在仲學緊laravel 4 不過CI轉到laravel 才發現laravel 真的比 CI 好用好多
個route 改變得好勁要多少少時間去理解

我想問下呢到有幾多人用緊laravel & ember
不如大家交流一下

而家考慮緊係未要 angularjs 做front-end. 因為GOOGLE 話會change 佢。。。
Databases 發表於 2015-1-27 11:01

angularjs 好煩
一頁上不能多過ng app
同我覺得angularjs 太少人用網上好少DOC & EG.

仲有Laravel Eloquent ORM 好好用&模板引擎都方便過CI

Laravel係正,但香港公司唔知接唔接受

Laravel係正,但香港公司唔知接唔接受
不明人士 發表於 2015-1-27 11:42

我自家cms core 用咩好多客不理的
遲下再做自家Eshop system

唔係少。而家就快change..所以DOC & EG咪HOLDED 住先囉。
Databases 發表於 2015-1-27 11:59

都CHANGE左好耐

都CHANGE左好耐
不明人士 發表於 2015-1-27 12:09

我等到不耐煩了
所以係放棄AG~