有冇師兄係production php website 行HHVM ?

自己係local test dev 玩,唔錯。
最重要係同我用開個套php framework 幾夾

HHVM > 唔係,我用過 > 名過於實

個人意見。有錯請指敎
Databases 發表於 2015-3-4 12:04

但事實有數據 number of requests per second 係高於 fastcgi php-fpm

自己係local test dev 玩,唔錯。
最重要係同我用開個套php framework 幾夾
takayo72 發表於 2015-3-4 08:09

我試過一個公司project係用HipHop For PHP.... 仲要pack落一個live linux上面... 但其實... 最主要最主要個原因唔係快D... 係因為... 睇唔到source code..

我試過一個公司project係用HipHop For PHP.... 仲要pack落一個live linux上面... 但其實... 最主要最主要 ...
7h1r733n 發表於 2015-3-5 09:59

HHBC 可以轉返轉頭的話………咪死

用緊,幾好,細流量唔會覺分別,要大 workload 下先會見真章
有個好麻煩的問題係因為我用緊 ubuntu 的 apt repo 黎裝
每次 update hhvm 新版個 hhvm service 就會自動 stop 咗要人手 start 過
所以 production server 一定要人手 update

用緊,幾好,細流量唔會覺分別,要大 workload 下先會見真章
有個好麻煩的問題係因為我用緊 ubuntu 的 apt  ...
BenKewell 發表於 2015-3-8 18:17

寫個shellscript咪得囉..

用HHVM係因為本身係用Php唔可能轉其他language
如果係新開發, 點解唔直接用java?

用HHVM係因為本身係用Php唔可能轉其他language
如果係新開發, 點解唔直接用java? ...
3ldk 發表於 2015-3-12 17:21

你好似assume左Java好過PHP