[其他] 想開網站的,用開咩語言多?

想開網站的,用開咩語言多?

如果你係 Developer ,推介你用 Node js  起網站,好多大型網站 都轉緊過去,因為應付 concurrent connection,  nodejs成個 event base 既架構,會比較平

其中一個 我用過 既 MVC
https://github.com/balderdashy/sails

半年前 未接解 nodejs 之前 ,我應都會推介 PHP 既

如果你係 Developer ,推介你用 Node js  起網站,好多大型網站 都轉緊過去,因為應付 concurrent connecti ...
hihihi123hk 發表於 2015-5-17 16:15

node.js+ angurlajs ?

回覆 3# hihihi123hk

有咩大型網站係由php轉去nodejs 可以分享下嗎?

回覆  hihihi123hk

有咩大型網站係由php轉去nodejs 可以分享下嗎?
ahmark 發表於 2015-5-18 11:03

我無話由 PHP 轉node js , 係由不同即 structure 去node js
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

node.js+ angurlajs ?
Poissons 發表於 2015-5-18 10:49

backend 同 frontend 無絕對既關係

backend : nodejs

frontend : 任何一種都可以,
可以行純resetful , 即係angular , ember
都可以 係backend 揀各種 view template engine (SEO 好的)黎用,比較有名既係jade / handlebars, 之後再搭jquery

backend 同 frontend 無絕對既關係

backend : nodejs

frontend : 任何一種都可以,
可以行純reset ...
hihihi123hk 發表於 2015-5-18 11:19

同意,frontend實在太多啦,angular, backbone. ember, prototype,其實隻隻都唔差