有無平宜或免費既SCHEDULE TASK 可用?

一年前有HOST一WEB PAGE , 停左一年今年再JOIN , HOSTING月費吾過一百(扺X啦) , 但就沒有了 SCHEDULE TASK , HOSTING 將此搬左去CLOUD, 月費最少350, XXX佢丫

有無人有好野OR提議呢? 要比錢既, 吾過一百/月可考慮

一年前有HOST一WEB PAGE , 停左一年今年再JOIN , HOSTING月費吾過一百(扺X啦) , 但就沒有了 SCHEDULE TASK  ...
kckcp 發表於 2015-8-22 10:13

http://www.ximbo.com/zh-hk/products/cloud-hosting-price.php
ximbo 用過佢個 vps , 速度真係算係咁

不過未用過 web hosting,

有 cpanel 應該可以做 schedule task

ximbo 穩定嗎?

ximbo 穩定嗎?
ahmark 發表於 2015-8-22 22:07

只能 告訴你 我用了  1 年
2CPU 2GB RAM  VPS

0 downtime

ximbo 用過佢個 vps , 速度真係算係咁

不過未用過 web hosting,

有 cpanel 應該可以做 schedule ta ...
hihihi123hk 發表於 2015-8-22 21:04

THANKS , 我果個之前系有CPANEL有得用的, E家同樣價錢, 但無得用, 正姦商

我用ASP.NET , 剛才GOOGLE一下, 用了 :
http://www.mikesdotnetting.com/a ... g-using-global-asax
呢個方法, LOCAL試過OK , 不過未搬上HOSTING, 未知搬完WORK 吾WORK

呢個方法, LOCAL試過OK , 不過未搬上HOSTING, 未知搬完WORK 吾WOR ...
kckcp 發表於 2015-8-24 13:57

呢個方法, 吾系幾好, LINK 文中有人有講, 就系 ASP.NET 個 THREAD  要你開左BROWSER 去個PAGE, 才會開, 關左個BROWSER 也就是關了THREAD, TIMER 都關了....
矣, 都系要用反SCHEDULE TASK 至得勒

呢個方法, LOCAL試過OK , 不過未搬上HOSTING, 未知搬完WORK 吾WOR ...
kckcp 發表於 2015-8-24 13:57

你玩 .NET 就遇左貴架喇 ......   要 Window 機 license

P.S. 本人未用過 .NET

你玩 .NET 就遇左貴架喇 ......   要 Window 機 license

P.S. 本人未用過 .NET ...
hihihi123hk 發表於 2015-8-25 12:04

我用.NET 吾系玩, 搵吃用, 我用PHP才是玩呢..