有冇好用,簡單易用,強大,ge免費database軟件?

又要好用.. 又要易用.. 又要唔駛錢.. lmfao.....
如果肯比錢的話Navicat幾好用...

如果唔駛錢.....
Oracle咪sql*plus囉.. ^_^"
M$唔知.. 好少玩..
MySQL都係用返佢個Workbench

又要好用.. 又要易用.. 又要唔駛錢.. lmfao.....
如果肯比錢的話Navicat幾好用...

如果唔駛錢.....
Oracl ...
7h1r733n 發表於 2015-11-21 00:01

MySQL 用 HeidiSQL 都好爽

mysql workbench?

you can use oracle sql developer, it is very powreful tools for oracle database

HTML5自身有SQLITE. 當然, 你要保安就需要另外一個, 該要你自己查.

1. MSSQL Express 有Data大少限制同cpu 限制
2. MYSQL 自從比人買起左後開始有d問題
不過日後唔打算搞upgrade 的話基本上冇也大問題
3. MariaDB 前MYSQL 作者另外寫的非常接近MYSQL
基本上所有MYSQL tools , ODBC driver 都可以直接用係MariaDB
有興趣可以研究下 我自己都起左個MariaDB 玩

1. MSSQL Express 有Data大少限制同cpu 限制
2. MYSQL 自從比人買起左後開始有d問題
不過日後唔打算搞upgr ...
awinds 發表於 2015-11-21 16:47

淨係Workbench依個最重要既tool support有問題已經唔掂

回覆 8# 3ldk

所以我都冇用Workbench 用返舊版 admin tools
workbench 問題係超多 backup 完restore 出亂碼我都試過

HTML5自身有SQLITE. 當然, 你要保安就需要另外一個, 該要你自己查.
polarhei 發表於 2015-11-21 15:47

樓主想要stored procedure的話可玩Firebird