讀緊u

thanks 大家

我努力理解oop 中

回覆 1# 小鬼血

如果係香港讀唔掂,係外國其實都未必會讀得掂,除非你而家教你個prof真係教得好差。
外國好多大學係cs上比我地教得仲深,princeton yr1已教np problem。

既然數底同英文底都差, 點解仲會覺得去其他國家讀比較好?
有人解釋左都唔係好明就唔只數底同英文底差啦.

而家讀緊u
一半科是cs
數底同英文底都差

而家連好簡單的print 星星都有問題
有人解釋左都唔係好明
但好想向programming方向發展,應該點做?
去其他國家讀 會否比較好
小鬼血 發表於 2015-11-21 23:07

你應該諗下, 咁點解仲要向programming方面發展

回覆 1# 小鬼血

勉強冇幸福,讀完最後兩頭不到岸
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

cs grad without honour, worked 10 year now, bought 500ft home @age 30

i have bad it skill, still can get a job because many people choose to have better career after changed field.

讀u 只讀theorem

我想去印度讀

via HKEPC Reader for Android

而家讀緊u
一半科是cs
數底同英文底都差

而家連好簡單的print 星星都有問題
有人解釋左都唔係好明
但好想 ...
小鬼血 發表於 2015-11-21 23:07

你數底同英文都差.. 又係零基礎.... 不如拿拿聲轉行啦.. 呢行唔o岩你

自己唔肯付出多d
俾你跟到霍金都無用
要向programming發展你只能將勤補拙