後生仔

其實而家啲後生仔點解玩來玩去都剩系玩app呀web呀甘。點通佢地唔想知道部電腦嘅真正運作原理? ...
mmcheung63 發表於 2016-5-30 22:40

後生仔應該學埋physic同maths先

得罪講句, 因為而家"選"讀 CS O既, 好多都係乜科都揀唔到先跌入左電腦. 只不過為左有學位而有學位. 做到野咪算囉

得罪講句, 因為而家"選"讀 CS O既, 好多都係乜科都揀唔到先跌入左電腦. 只不過為左有學位而有學位. 做到野 ...
LoneGumMan 發表於 2016-5-31 00:13

Sad but true
話雖如此,我個時係大學都識到啲志同道合真心想讀CS既(而公開試係考得一啲都唔失禮)

其實而家啲後生仔點解玩來玩去都剩系玩app呀web呀甘。點通佢地唔想知道部電腦嘅真正運作原理? ...
mmcheung63 發表於 2016-5-30 22:40

大大搞系統咖?

via HKEPC Reader for Android

搵到錢就算啦!
toylet 發表於 2016-5-30 23:01

揾到錢嘅一直接揾到錢,(係台灣)我個大陸同學又玩google summer code.. 又係debian distributor,又接下job嚟做(呢樣又唔兮好清楚)。佢就算死sem,我都覺對佢嚟講唔重要

Sad but true
話雖如此,我個時係大學都識到啲志同道合真心想讀CS既(而公開試係考得一啲都唔失禮) ...
qweefb 發表於 2016-5-31 01:23

所以係香港 IT人材少就係咁
唔想讀既 迫住入黎讀 點會讀得好

回復 2 #ykmran

緊住要學大電 再學細電