有冇人有研究過 salesforce?

好似香港好少人用?

好似香港好少人用?
$foo 發表於 2016-7-24 15:26

細野咪無得用囉。

細野咪無得用囉。
556556bt 發表於 2016-7-24 20:07

唔平 好似每個salesman 計tim

有冇人用緊呢?

用緊,好很貴

唔平 好似每個salesman 計tim
shing1630 發表於 2016-7-25 09:06

HK D 公司仔.  IT 係唔使錢架嗎.

你叫佢用D靚野, 佢應該會咁覆你囉.

用緊,好很貴
astray 發表於 2016-7-25 12:30

有咩 comments?
有冇用?

好難三言兩語講得晒,但以下係幾大難題

1. 限制多多,做起上黎會發覺有啲好簡單嘅野會做唔到,例如用最新 lightening ui 連加公司 logo 响頂頭 navigation bar 都唔得
2. Data migration,佢個 data migration tools 做得極差,睇返 upload 左上去嘅 data 要用佢個 web page 打佢自創嘅 query 睇,好慢
3. Consultant 質素參次,我畀錢仲要我教返佢轉頭
4. Development tools 唔掂,難 test 難 debug 同用 notepad 寫差無幾,想要 Visual Studio 果種高度集成嘅體驗應該有排都未有
5. 自創 Language,呢個純個人喜好,但我覺得佢隻 language 不倫不類

雖然佢有咁多問題要解決,但巿場上差不多佢叫最好用了,如果大部分都用 out-of-the-box function 都算 OK

好難三言兩語講得晒,但以下係幾大難題

1. 限制多多,做起上黎會發覺有啲好簡單嘅野會做唔到,例如用最新  ...
astray 發表於 2016-7-26 09:04

龍頭
焗住用?

算係龍頭啦,睇 Magic Quadrant,總好過用 M$ Dynamics 全部揼石仔