朋友老細STARTUP 新公司,問我有冇興趣,但間公司得兩個人,并且.

part-time 形式請人,當我返問有冇糧出的時間,好似有D 負面語氣...我是否得罪人呢?

無糧出=做義工
如果唔係做老闆 問有冇糧出好正常

via HKEPC Reader for Android

向老闆問.....暗示公司好快執   !  

向老闆問.....暗示公司好快執   !
ko258 發表於 2016-11-4 15:08

佢講佢老細係外國好大,有成TEAM 人,但HK 得兩張枱(暫時)

我意見係上佢公司SHOW DEMO,但估唔到係SAY NO!

會唔會出糧出股份?

會唔會出糧出股份?
pazuchoi 發表於 2016-11-4 15:53

冇講呢個 POINT,公司得兩張枱,好似連SERVER 都冇部,唔通行cloud ?

冇講呢個 POINT,公司得兩張枱,好似連SERVER 都冇部,唔通行cloud ?
小花猫 發表於 2016-11-4 16:10

睇下你做乜囉
呢個年代做apps, 無乜人會再自己整server

佢講佢老細係外國好大,有成TEAM 人,但HK 得兩張枱(暫時)

我意見係上佢公司SHOW DEMO,但估 ...
小花猫 發表於 2016-11-4 15:13

如果佢老細係外國好大,有成TEAM 人,HK點會無資源,得個兩張枱?
而且仲可以叫外國個TEAM來HK來SETUP都得

睇下你做乜囉
呢個年代做apps, 無乜人會再自己整server
梁炳 發表於 2016-11-4 16:24

IT 公司冇SERVER?   呢個POINT 比較難接受喎

如果佢老細係外國好大,有成TEAM 人,HK點會無資源,得個兩張枱?
而且仲可以叫外國個TEAM來HK來SETUP都得 ...
是但 發表於 2016-11-4 16:26

份工係要見客,寫progamme,  我估連SERVER 都要去跟。