想搵人幫手做 SEO 優化, 睇下有無人有興趣.

今次我想搵個幫手做 SEO 優化嘅, 本身有幾個網站都要做.
可以先做一個試下效果, 我地公司會做埋SEM 配合.
主要想將d code 優化晒先.

有興趣請 PM 我. thanks!

SEO 好多層面,
business 向的例如keyword analysis
technical 向的例如website html output optimization

SEO 好多層面,
business 向的例如keyword analysis
technical 向的例如website html output optimization ...
takayo72 發表於 2017-5-21 08:44

你有無興趣?

不知道對象行業?

你有無興趣?
johnlai9 發表於 2017-5-21 14:41

講就識講,實際點樣做就唔係幾識.....   

不知道對象行業?
polarhei 發表於 2017-5-21 14:59

有唔同網頁, 不過呢家第一個要做嘅係教育行業, 主要係針對嚟緊暑期班.

回覆 6# johnlai9

教育? 唔, 相信離唔開唔跟唔好噉樣既主題. 況且奧克蘭地產教父(不理民族, 因為民族不是重點, 而是當中黑手段)某曝光片段中,教學生先留意七類人(人們以7D理論稱之)再留意其他.

教育機構, 相信唔會相差太遠. 畢竟有資訊不流通, 又有心理因素, 話高分等於好. 雖然SEO中唔會好似DYSON 時常攻擊對手. 當中必然包括一啲黑手段. 話我地可以教人點樣攞位, 你唔入, 人地就會搶你. 況且某教育機構, 快樂基於你識玩.

有唔同網頁, 不過呢家第一個要做嘅係教育行業, 主要係針對嚟緊暑期班.
johnlai9 發表於 2017-5-21 15:32

SEO分on page 同off page, 你指既優化coding果d係有幫助。不過on page除左coding外最重要係content quality,但即使兩樣做齊,唔好預期短時間見到成效,由google index你個網到佢覺得你個網有value 2-3個月好平常。我幫過個客由第n版拉上第1版頭3位,講緊既唔係long tail keyword, 而係一d真係大競爭既keyword。 如果你未搵到人幫手,可以pm我傾傾。

SEO分on page 同off page, 你指既優化coding果d係有幫助。不過on page除左coding外最重要係content qual ...
leslie1991 發表於 2017-5-23 19:13

呢位師兄就識野啦.... coding, content幫助其實係少到不得了(近乎好過冇而已).....
拉到上第一版頭3要唔少錢..

SEO分on page 同off page, 你指既優化coding果d係有幫助。不過on page除左coding外最重要係content qual ...
leslie1991 發表於 2017-5-23 19:13

仲有 https + social + amp 都有幫助 ...